NCRV

Frénk 30 Hoog

Elco Brinkman over zijn verliezen en levenslessen

Zondag 28 maart

23.15 uur, Nederland 2

Frénk van der Linden maakt diepte-interview op 30 Hoog

Hoe verwerk je de dood van je vader? Wat doe je wanneer CDA-leider Lubbers je publiekelijk laat vallen, terwijl je geldt als zijn politieke kroonprins? In hoeverre raak je getekend als je tweemaal kanker krijgt? Wat zie je na al die opgedane ervaringen als de zin van je leven? Het zijn vragen waarop Elco Brinkman openhartig antwoord geeft in de eerste aflevering van de nieuwe NCRV-reeks Frénk 30 Hoog.

Brinkman, voormalig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en inmiddels voorzitter van Bouwend Nederland, wordt sinds jaar en dag gekenschetst als 's lands machtigste bestuurder. Hij staat te boek als een afstandelijk man, maar spreekt met interviewer Frénk van der Linden uiterst bewogen over zijn angst voor de dood, zijn levenslessen, zijn gerijpte politieke inzichten en zijn persoonlijke verhouding met god. Niet eerder gaf Brinkman zich zo bloot.

In Frénk 30 Hoog staat ditmaal het thema 'Op leven en dood' centraal. Hoe verwerken Frénks gesprekspartners (die hij geheel onvoorbereid interviewt), hun persoonlijke en professionele verliezen? Op welk moment dreigden ze ten onder te gaan, en hoe wisten zij zich weer op te richten? Wat gaf steun? Kan verdriet een mens verrijken? En hoe vertalen dergelijke privé-ervaringen zich in de werksituatie? De onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid van Frénk leiden tot diepgravende en roerende gesprekken.