Dura Vermeer Second Home beurs

Utrecht - 26 maart 2010

Project Maasvilla's Ohé en Laak onder de aandacht tijdens Second Home beurs

Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling en Dura Vermeer Bouw Rosmalen brengen tijdens de Second Home beurs, die vanaf vandaag tot en met zondag 28 maart aanstaande in de Jaarbeurs te Utrecht plaatsvindt, het project Maasvilla's Ohé en Laak onder de aandacht.

Geïnteresseerde beursbezoekers krijgen bij de stand, naast het nodige informatiemateriaal, een persoonlijke uitleg over de woningen en kunnen tevens een 3D visualisatie van de woningen en de locatie bekijken om een nog betere indruk te krijgen.

Het project
Het project Maasvilla''s Ohé en Laak betreft 32 amfibische en drijvende woningen vlakbij recreatiepark `De Maasterp' rondom de Schroevendaalse Plas. Dit project is geïnitieerd door Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling en wordt samen met Dura Vermeer Bouw Rosmalen en Dura Vermeer Infrastructuur Oost gerealiseerd.

Drijvende en amfibische woningen
Van de 16 semidrijvende villa's staan er 8 bij normale waterhoogte op betonnen funderingspalen en op een betonnen platform op de oever. Deze gaan bij hoog water tijdelijk drijven, wanneer het water daalt komen zij vanzelf weer op hun fundering terug. De andere 8 villa's staan op stalen palen in het water.

De 16 drijvende villa's liggen permanent in het water en wat verder van de dijk aan een lange steiger die met de villa's meebeweegt. Ze hebben alleen een betonnen drijfbak en worden onafhankelijk van het waterpeil door stevige verankeringpalen op hun plaats gehouden. De kabels en leidingen worden flexibel uitgevoerd met speciale overgangsconstructies. Ontwerp en uitvoering van beide villa's zijn verder gelijk. Bij het project komen ruime parkeerplaatsen die bereikbaar zijn via een eigen toegangsweg met een slagboom.

Meer informatie over het project vind je op: www.maasvilla.nl