Ingezonden persbericht

Zandvoort, 25 maart 2010

Revanche Nederlandse lopers op Belgen tijdens

Runner's World Zandvoort Circuit

- Hugo van den Broek in grootse vorm -

De 3e Runner's World Zandvoort Circuit Run van komende zondag 28 maart staat weer in het teken van de strijd tussen de Nederlandse en Belgische lopers. De stand na de eerste twee ontmoetingen is 0-2. Hugo van den Broek verkeert momenteel in topvorm. De Castricummer neemt het tijdens de uitdagende 12 kilometer onder meer op tegen de Belgische winnaars van 'Zandvoort' Guy Fays (2009) en Koen Wilssens (2008).

Het parcours van de Runner's World Zandvoort Circuit Run is zwaar en afwisselend. Op het lijf geschreven dus van de lichte Hugo van den Broek. Hij eindigde vorig jaar als tweede. Maar de Castricummer is gebrand op revanche en gezien zijn start van dit seizoen, moet dat gaan lukken. Zowel tijdens de Groet uit Schoorl Run (1.03.42) in februari, als afgelopen zondag (1.03.26) verbeterde de Castricummer zijn persoonlijk record op de halve marathon.

Bij de dames gaan onder meer Miranda Boonstra en Inge de Jong vooral de strijd aan met de Belgische Mounia Aboulahcen. Boonstra prolongeerde begin maart haar nationale crosstitel. Boonstra is in vorm, ze liep afgelopen zondag een persoonlijk record op de halve marathon 1.13.04.

Inge de Jong liep een persoonlijk record tijdens de City-Pier-Cityloop. Op die halve marathon in Den Haag kwam ze tot 1.15.28.

Naast de toplopers startten er zo'n 12.000 recreatieve lopers op verschillende afstanden. Het veelzijdige programma dat organisator Le Champion de hardlopers biedt wordt op en rond het circuit afgewerkt. Na-inschrijving is niet mogelijk, behalve voor de Kids Circuit Run 2,5 km tussen 09.00 en 10.00 uur op het circuit.

Zie voor meer informatie: www.rwcircuitrun.nl

Noot aan de redactie (