De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

EXCLUSIEF CONCERT MGMT OP 28 MAART IN MELKWEG AMSTERDAM

De Amerikaanse band MGMT geeft op zondag 28 maart een exclusief concert in de Melkweg in Amsterdam. In 2008 brak de groep in één keer door met hits als 'Electric Feel' en 'Kids'. Op 13 april aanstaande zal het tweede groepsalbum verschijnen: 'Congratulations'. Twee weken voor deze datum kan het publiek in intieme setting kennis maken met het nieuwe werk tijdens dit concert in de Oude Zaal van de Melkweg. De voorverkoop start woensdag 24 februari en er zijn maximaal twee kaarten per persoon verkrijgbaar.

MGMT kwam twee jaar geleden uit het niets en domineerde direct het internationale poplandschap. De combinatie van sterke popliedjes met een frisse sound en retro-modieuze uitstraling werd bepalend voor de zomer van 2008. Debuutalbum 'Oracular Spectacular' verkocht wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren en eindigde hoog in de charts en jaaroverzichten. De singles, waaronder 'Kids', 'Time To Pretend' en 'Electric Feel', werden stuk voor stuk hits. Al langere tijd wordt gesproken over het nieuwe MGMT album, dat 'Congratulations' gaat heten. Begin februari kondigde een mysterieuze klok op de website van de band aan dat het album in april dan werkelijk gaat verschijnen. Opnieuw zorgden de twee heren achter MGMT, Ben Goldwasser en Andrew VanWyngarden, voor alle composities op het album. De productie is in handen van Peter Kember, beter bekend als Sonic Boom. Op het tweede album, dat negen tracks telt, kiest de groep voor een meer akoestische en thematische aanpak.

MGMT
zondag 28 maart - Melkweg, Oude Zaal
aanvang: 20.00 uur - entree: E 20,00 + lidm.
Voorverkoop start woensdag 24 februari om 10.00 uur via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Maximaal twee tickets per persoon. www.melkweg.nl