Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wandeling door het duinlandschap van Wassenaar en omgeving

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zondag 28 maart 2010 organiseert het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania een literaire wandeling door het Duinlandschap van Wassenaar en omgeving, bekend om zijn mooie en diverse natuurgebieden zoals Berkheide, Duinrell, Ganzenhoek, Kijfhoek, Bierlap, Pan van Persijn en Meijendel. De wandeling wordt gemaakt onder de bezielende leiding van Simone van Olst, schrijfster van de Büchmania-uitgave 'Herinnering aan een landschap'.

Boudewijn Büch was gek op de duinen van Wassenaar. In bijna elke roman of gedicht komt wel een verwijzing naar het duinlandschap voor. Boudewijn kon zich geen mooier begin van de lente voorstellen dan met zijn vader de duingebieden uit te pluizen op zoek naar mooie vlinders. Büch heeft geen woord gelogen als hij zegt dat er geen mooiere plek op aarde is dan het duingebied van Wassenaar.

In juni 2008 was er al een literaire wandeling door Wassenaar. Toen bleek het leven en werk van de schrijver in het dorp waar hij opgroeide nog bij veel mensen te leven, want de belangstelling was enorm. Er zijn nog altijd veel Wassenaarders die Boudewijn Büch persoonlijk hebben gekend. Een halfjaar na de wandeling door de dorpskern werd tijdens de Boudewijn Büchdag op 14 december 2008 het boek 'Herinnering aan een landschap' gepresenteerd. Schrijfster Simone van Olst gaat hierin opnieuw terug naar Wassenaar, maar nu naar het duinlandschap waar Boudewijn Büch als jongen zo graag vertoefde.

Startpunt van de literaire wandeling is Restaurant Duinoord, Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar. Verzamelen om 10.00 uur; start om 11.00 uur. Kijk voor de routebeschrijving op de website van hotel-restaurant Duinoord. Niet leden betalen ¤ 5,-. Aanmelden via: buchmania@xs4all.nl

Voor- en na de wandeling is er gelegenheid tot de aankoop van de uitgave in beperkte oplage: 'Herinnering aan een landschap' van schrijfster Simone van Olst.

Uw aanwezigheid tijdens de wandeling wordt zeer op prijs gesteld.
---