Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 28-03-2010

Bromfietser en fietser in botsing

ZUIDWOLDE Zaterdagmiddag heeft er op de Hoogeveenseweg een ongeval tussen een fietser en een bromfietser plaats gevonden. Een 53-jarige man uit Zuidwolde fietste met zijn vrouw over het fietspad in de richting van Hoogeveen. In tegengestelde richting kwam een 33-jarige bromfietser uit Hoogeveen aangereden, welke de fietser over het hoofd zag. Een botsing was het gevolg. De fietser is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis.

Aanrijding met letsel door voorrangsfout

SCHOONEBEEK Zaterdagmorgen is een 58-jarige automobiliste uit Nieuwe Schoonebeek in botsing gekomen met een 38-jarige automobilist uit Schoonebeek. De vrouw reed over de Valendisweg toen zij ter hoogte van de kruising met de Beekweg de van rechts komende automobilist uit Schoonebeek over het hoofd zag. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Het voertuig van de vrouw uit Nieuw Schoonebeek belandde door de botsing op de zijkant aan de overkant van de Beekweg in de berm. Beide voertuigen zijn opgeknipt door de brandweer om hen te kunnen bevrijden. Beide zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Schepersziekenhuis te Emmen.

Winkeldief aangehouden

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had bij een supermarkt aan de Balingerbrink twee blikjes alcoholische drank meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstallen personenautos

HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag is er een auto gestolen aan de Tilber. De eigenaar had zijn auto daar omstreeks 12.30 uur op een parkeerplaats geparkeerd. Toen hij rond 17.00 uur terug kwam bleek zijn auto te zijn gestolen. De politie doet onderzoek

ERICA Zaterdagavond is er tussen 20.00 uur en 01.00 uur een auto gestolen aan de Havenstraat. De eigenaar had zijn auto daar afgesloten achtergelaten, maar bij terugkomst bleek deze te zijn weggenomen. De politie doet onderzoek.

Fietser beland onder vrachtauto

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is een 80-jarige fietser uit Hoogeveen onder een vrachtauto beland. De man fietste op het fietspad langs de Willemskade in de richting van de Van Limburg Stirumstraat. Een 42-jarige bestuurder van de vrachtauto kwam vanuit de Schoolstraat en wilde de Willemskade oprijden om vervolgens rechtsaf de Brinkstraat in te gaan. Hij zag daarbij de fietser over het hoofd, welke daardoor tegen het rechtervoorwiel van de vrachtauto reed, vermoedelijk enkele meters werd meegesleurd en vervolgens onder het voertuig terecht kwam. Een oplettende getuige zag dit en haalde vervolgens de fietser onder de vrachtauto vandaan. De man is met enkele kleine verwondingen ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis.

Aanhouding voor belediging

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Eerder die avond kreeg de politie de melding dat er verschillende jongeren zich vervelend ophielden op en rond het Beukemaplein, waar een kermis gaande was. Ter plaatse bleken veel van de jongeren alcoholische drank bij zich te hebben op straat. Zij zijn hierop aangesproken. Een van hen, de 16-jarige jongen uit Hoogeveen, wilde niet meewerken en beledigde daarbij de agenten. De jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor diefstal blikjes bier

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 45-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had twee blikjes bier gestolen uit een snackbar aan de Seinstraat. Agenten troffen de man op het station waar hij kon worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen voor mishandeling

EMMEN De politie heeft zaterdagavond drie mannen aangehouden. Eerder die avond kreeg de politie de melding van een mishandeling aan de Leemkoelen. Ter plaatse bleek een 20-jarige man uit Zwartemeer te zijn mishandeld. Op aanwijzingen van het slachtoffer konden die drie vermoedelijke daders, een 21-jarige man, een 17-jarige jongen en een 19-jarige man, allen uit Emmen, worden aangehouden bij verschillende woningen in Emmen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Hij heeft vermoedelijk een aantal gekneusde ribben en verwondingen in zijn gezicht aan de mishandeling overgehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken snorfietsers aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden. Agenten zagen de jongen rijden op een snorfiets en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse blies de jongen 345 ug/l (0,8 promille). De jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten een 26-jarige man op een snorfiets rijden over de Westerstraat. Toen de man de agenten zag probeerde hij er vandoor te gaan. Hierop hebben de agenten hem staande gehouden voor een controle. Bij de ademanalyse bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 765 ug/l (1,75 promille). De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van 8 uur.

Man aangehouden wegens centrumverbod

HOOGEVEEN Surveillerende agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in de Grote Kerkstraat. De man was in het bezit van een centrumverbod, maar hield zich daar niet aan door zich toch op te houden in het centrum van Hoogeveen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het traject Huiselijk Geweld wordt opgestart.

Schuurbrand

NORG Zaterdagmorgen kreeg de politie de melding van een schuurbrand. Ter plaatse bleek er in de Merelhof een schuurtje in brand te staan. Oplettende buurtbewoners roken een branderige lucht en hadden de hulpdiensten gealarmeerd. De bewoners van het pand waren ten tijde van de brand niet aanwezig.. De brandweer kon de brand snel blussen. Het schuurtje, welke aangrenzend was aan de woning, heeft behoorlijk was schade opgelopen. De aangrenzende woning bleef ongedeerd.