Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 28-03-2010

Heling scooter

UTRECHT In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart heeft de politie twee mannen van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van heling. De mannen, beiden uit Utrecht, reden rond 00.30 uur over de Hendrik de Keijserstraat op een scooter zonder licht en kentekenplaat. Eenmaal gestopt konden de mannen niet aangeven van wie de scooter was en bleek het contactslot verbroken te zijn. Bovendien had de 20-jarige bestuurder gedronken. De mannen zijn overgebracht naar het bureau. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de scooter.

Harddrugs

UTRECHT Vrijdagmiddag 26 maart hield de politie een surveillance in de Vaartsebuurt vanwege veel meldingen van overlast. Omstreeks 17.00 uur zagen agenten op de Jeremiestraat een 41-jarige man in een auto stappen, een aantal pillen krijgen van de bestuurder van de auto en vervolgens weer uitstappen. De 25-jarige bestuurder en de 41-jarige man, beiden uit Utrecht, werden direct aangehouden.

Na uitgebreid onderzoek in de auto trof de politie 54 bolletjes, twee wikkels en één grote bol drugs aan. Bij de 41-jarige verdachte werden nog eens twee bolletjes aangetroffen. De auto is in beslag genomen en de mannen zijn in verzekering gesteld.

Jongen aangehouden met mes

UTRECHT Vrijdagavond 26 maart heeft de politie op het Stationsplein een jongen aangehouden omdat hij in bezit was van een mes.

Rond 19.55 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat een jongen met een mes aan het zwaaien was op het Stationsplein. Agenten gingen ter plaatse en zagen midden tussen het publiek een jongen driftig met een mes een soort van oosterse kunsten uithalen. De 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het mes werd in beslag genomen.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie twee mannen op het Westplein aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Agenten stonden omstreeks 13.40 uur ter hoogte van het Westplein en controleerden het kenteken van een auto die kwam langsrijden. Uit de gegevens bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De agenten zette de achtervolging in en konden de auto ter hoogte van de Kanaalstraat aan de kant zetten. De 32-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats kwam direct opgewonden de auto uit en begon tegen de agenten te schreeuwen dat hij zojuist in elkaar geslagen was. De man werd door de agenten aangehouden.

Op dat moment begon een aantal personen in de buurt zich met de aanhouding te bemoeien. Ook een 30-jarige passagier die in de auto zat werd hierop aangehouden. Om de gemoederen te bedaren werd een politiehond ingezet. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De auto bleek te zijn gestolen in de regio Kennermerland.

Aangehouden op gestolen scooter

UTRECHT Vrijdagmorgen heeft de politie op de Pieter Nieuwlandstraat een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed.

Agenten reden in een onopvallende politieauto over de Jard de Jonghweg. Hier zagen zij twee scooters rijden. De ene scooter duwde de andere voort. Hierbij reed het tweetal door het rode verkeerslicht. De bestuurders werden op de Pieter Nieuwlandstraat aan de kant gezet en gecontroleerd. Het kenteken van één van de scooters stond als gestolen geregistreerd.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De gestolen scooter werd in beslag genomen.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Via het cameratoezicht werd gezien dat rond 04.15 uur twee mannen op het Jaarbeursplein bezig waren om een fiets open te breken. Het tweetal was na de diefstal op de gestolen fiets vertrokken in de richting van de Croeselaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen het tweetal op de Croeselaan rijden. Beiden mannen, 21 jaar en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Op de Eerste Oosterparklaan heeft de politie in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd. Een tweede verdachte werd op de Saliehof aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 01.50 uur naar de politie omdat hij zag dat een man bezig was een loungeset uit een tuin te stelen. De man hield de meldkamer van de politie aan de lijn en gaf de positie van de verdachte door. Agenten konden een 17-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. Later werd nog een tweede verdachte, 18 jaar uit Utrecht, aangehouden. Bij deze man werd een ander deel van de gestolen loungeset in de tuin aangetroffen.