Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 28-03-2010

Bekeurd om rijgedrag

BREUKELEN Vrijdagavond 26 maart zag een surveillerende agent rond 22.30 uur een auto voorbij vliegen over de Kerkbrink. De bestuurder reed veel te snel en gaf geen richting aan. De agent zette de achtervolging in en trof de verdachte even later aan bij de Hazeslinger. Hij reed er weer met hoge snelheid vandoor, waarna hij al bellend een handrembocht maakte. De 19-jarige verdachte uit Breukelen heeft meerdere bekeuringen ontvangen voor zijn rijgedrag.

Bestuurder onder invloed

BREUKELEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn scootmobiel reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Straatweg een bestuurder van een scootmobiel. De 39-jarige bestuurder uit Loenen aan de Vecht was onder invloed en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 560 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur weer naar huis gestuurd.

Beroofd van pinpas

WOERDEN Vrijdagmorgen werd een vrouw beroofd op de Meulmansweg door een man beroofd van haar pinpas.

Een 64-jarige vrouw uit Waarder stond rond 09.30 uur te pinnen bij een automaat aan de Meilmansweg. Bij de automat zaten drie mannen op een vensterbank. De vrouw had een vreemd gevoel over de aanwezigheid van de mannen. Nadat zij gepind had en het geld in haar zak had gestopt, werd zij plotseling door één van de mannen aangevallen. De man pakte de pinpas van de vrouw uit de automaat. De vrouw gaf de man een harde duw waardoor zij kon wegrennen en in haar auto stappen.

Het signalement van de man luidt: getinte huidskleur, tussen de 25 en 30 jaar oud en 1.70 1.75 mtr. lang. Hij droeg een zwart jack met capuchon over zijn hoofd, witte gympen met blauwe strepen en een donker (antraciet) kleurige broek met gaten en of rafels. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Woerden, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel veroorzaker rijdt door

MAARSSEN Op de Straatweg vond zaterdagavond een aanrijding tussen een scooter en een fietsster plaats. De scooterbestuurder reed door.

Een 17-jarig meisje reed samen met een vriendin rond 21.55 uur over het fietspad van de Straatweg. Ter hoogte van de Fiat garage kwamen twee scooters van achteren aanrijden. De eerste scooter passeerde de meisjes. De tweede scooterbestuurder raakte het 17-jarige meisjes op haar fiets. Hierdoor raakte zij uit balans en kwam met haar stuur in het stuur van haar vriendin terecht.

Hierdoor viel zij hard met haar hoofd op de grond. De jongen op de scooter reed gewoon door. Het meisje werd door ambulancepersoneel behandeld. De politie is op zoek naar getuige(n) van de aanrijding. De scooterbestuurder reed op een vermoedelijk witte Vespa met een windscherm. De bestuurder droeg een zwarte helm en had een donkere jas aan en spijkerbroek aan. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Maarssen, tel.: 0900 88 44.

Vrouw onder invloed achter het stuur

MAARSSEN Vrijdagavond heeft de politie een dronken vrouw van de weg gehaald. De vrouw reed al slingerend over de Zuilensering.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobiliste slingerend over de Zuilensering rijden. De agenten zette de auto aan de kant en wilde de bestuursster aanspreken op haar rijgedrag. Na de eerste blaastest bleek dat de 32-jarige vrouw uit Utrecht te veel gedronken had. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse

850 ug/l uit. De Utrechtse kon haar rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur weer naar huis gestuurd.

Agenten belaagd, vier aanhoudingen

MONTFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 28 maart stond een groepje jongeren rond 03.40 uur bij de bushalte aan de Willeskop. Agenten ter plaatse zagen dat het lang onrustig bleef, er werden beledigende teksten gezongen gescholden en op fluitjes geblazen. Op het moment dat de agenten uit de auto stapten om de groep te verzoeken weg te gaan, werd een fles naar ze gegooid. Da agenten vorderde iedereen om weg te gaan, maar ook dit deden zij niet. Toen ze met enige dwang probeerden de groep naar huis te sturen, werden de agenten belaagd. Ze kregen klappen tegen het hoofd, waarna zij om assistentie verzochten. Hierna gooiden de groep met stuk geslagen stoeptegels naar de agenten. Assistentie van meerdere agenten heeft uiteindelijk tot de aanhouding van drie mannen van 18 en 19 jaar en een jongen van 17 geleid, allen afkomstig uit Montfoort.