Politie Groningen


Zondag 28 maart 2010

Provincie Groningen, 28-03-2010

Stadjer aangehouden voor steken met glas

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. Surveilleerden agenten reageerden op een melding van steekincident in een café in de Poelestraat. Na onderzoek bleek dat een 21-jarige man uit Oostwold in het café door de Stadjer met een glas in het gezicht was gestoken. Het slachtoffer zou tijdens het dansen tegen de verdachte zijn aangebotst. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan een snijwond in zijn gezicht. De geweldpleger werd aangehouden en is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoek het incident.

Alcomobilist aangehouden

GROOTEGAST - De politie heeft zondagmorgen op de Kolonieweg in Grootegast een 46-jarige automobilist uit Opende aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,7. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis. Hij moest wel zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na geluidsoverlast

UITHUIZEN- Een 60-jarige man is zaterdagnacht in zijn woning aan de Wenakker in Uithuizen aangehouden na het veroorzaken van muziekoverlast. De politie kreeg een melding dat omwonenden gek werden van de harde muziek. De politie was in het verleden al eerder bij de veroorzaker aan de deur geweest. De gealarmeerde agenten konden het lawaai vanaf de straat horen. De bewoner wilde niet meewerken en werd gearresteerd. Een versterker werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezandster aangehouden voor vernieling.

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor vernieling. Een 24-jarige medewerker van een benzinestation aan de Paterswoldseweg had de politie gewaarschuwd omdat een klant door het lint zou gaan. Het bleek dat de klant vond dat hij niet adequaat geholpen werd door de pompbediende. Hierop vernielde hij een aantal stellingen. Agenten troffen hier een behoorlijk ravage aan. De geweldpleger verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. De dienders wisten de verdachte te overmeesteren en naar het politiebureau te brengen. Hij werd hij naar het cellencomplex in Groningen gebracht en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord voor de vernielingen.

Man gooit ruit van restaurant in

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer had met een stoeptegel een winkelruit van een Italiaans restaurant aan de Korreweg ingegooid. Waarom hij tot deze daad kwam is onbekend. De verdachte is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht op de JC Kapteynlaan in Groningen een 63-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,35. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis. Het rijbewijs van de alcomobilist is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal

Beledigende winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 59-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer was in een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat betrapt bij het stelen van etenswaar. Toen agenten de winkeldief hierover aanspraken slingerde hij beledigende opmerkingen naar hun hoofd. De man werd direct aangehouden. De verdachte, een bekende van de politie, moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht de man weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende man aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft zondagmorgen op het Marktplein een 24-jarige man uit Winschoten voor belediging en ambtsbelemmering aangehouden. De Winschoter beledigde surveillerende agenten met diverse scheldwoorden. Dit deed de verdachte nadat hij door agenten was aangesproken over zijn alcoholgebruik op straat. De man was het hier niet mee eens. Nadat agenten hem hadden gevraagd weg te gaan weigerde hij dit. De verdachte werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht op de Nieuwstad in Groningen een 45-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,0. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis. Het kreeg een rijverbod van 4 uur. De politie maakt proces-verbaal

Vernielend duo aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft zondagmorgen twee mannen van 24 en 34 jaar uit Groningen en Winschoten aangehouden voor vernieling. Een agent zag dat beide mannen op de Blijhamsterweg in Winschoten twee bedrijfsborden vernielden. De verdachten werden hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Dode vrouw in woning gevonden

GRONINGEN In een woning in de Voermanstraat in Groningen is zondagmorgen het lichaam gevonden van een dode vrouw uit Groningen. De 42-vrouw uit Groningen bleek te zijn overleden. Na onderzoek van de politie kon blijken dat er geen misdrijf in het spel is. Naar alle waarschijnlijkheid is de vrouw tengevolge van een hartkwaal overleden.

Automobilist rijdt in op politieagent

GRONINGEN Zondagochtend is een automobilist op het Schuitendiep met een auto ingereden op een politieagent. Op de vroege zondagochtend spraken surveilleerde agenten in de Kleine Peperstraat een luid claxonnerende automobilist aan. De bestuurder en inzittenden waren daar niet van gediend begonnen de dienders te beledigen. Toen agenten hen wilde aanhouden ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Nadat het kenteken van de auto was doorgegeven zag een fietsende agent (biker) deze auto rijden op het Schuitendiep. Ter hoogte van de Poelebrug gaf de biker de bestuurder een stopteken. De bestuurder gaf gas en reed in op de politieman. De diender kon net op tijd wegspringen. Hij bleef ongedeerd. De fiets raakte zwaar beschadigd. De verdachte wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Mensen kunnen bellen met het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).