Politie Gelderland-Midden

Voorstenaar (16) opgepakt na mishandelingen

Publicatiedatum: 28-3-2010 13:02:42

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zaterdag 27 maart op de Batavierenweg een 16-jarige jongen uit Voorst opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zeker vier meisjes te hebben mishandeld.

Een van de slachtoffers, een 14-jarige Arnhemse, meldde zich rond half twaalf overstuur bij de politie nadat ze in een fietstunnel nabij de Burgemeester Matsersingel door een tot dusver onbekende jongen op een brommer van de fiets was geduwd. Het meisje had daarbij letsel opgelopen. Toen agenten daarop een onderzoek instelden troffen ze de 16-jarige Voorstenaar aan. Later meldden zich nog drie slachtoffers die in de omgeving op soortgelijke wijze waren lastig gevallen. Daarbij werd steeds het zelfde signalement genoemd. Een getuige had intussen kans gezien de bromfietssleutels van de Voorstenaar af te nemen. De jongen was daarna op de vlucht geslagen maar werd later door agenten ingerekend. De knaap heeft intussen bekend en is weer op vrije voeten. Een verklaring voor zijn gedrag had hij niet. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met hem gebeurt. (033837)


Dierenaar aangehouden na slaan met fles

Publicatiedatum: 28-3-2010 13:02:12

DIEREN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart in Dieren een 33-jarige man uit die plaats aangehouden wegens (poging tot) zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 18-jarige plaatsgenoot op de Spoorstraat te hebben geslagen met een fles. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis.

Surveillerende agenten zagen even voor drie uur op de Spoorstraat het slachtoffer gewond op straat liggen. Volgens omstanders was hij kort daarvoor geslagen door een andere man met een bierfles. Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis was gebracht gingen agenten in de buurt op zoek naar de dader. Bij een woning in de omgeving werd de 33-jarige Dierenaar aangetroffen die aan het door de getuigen opgegeven signalement voldeed. De man vertelde direct bij het voorval betrokken te zijn geweest. Volgens zijn verklaring had hij het slachtoffer geslagen omdat die zijn vriendin beledigd had. De Dierenaar is in verzekering gesteld.
(033723)


Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 28-3-2010 13:01:41

ARNHEM - In een flat in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie zaterdagmiddag 27 maart een 30-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden wegens huiselijk geweld. De vrouw zou vernielingen hebben aangericht in de woning van haar ex-vriend, een 33-jarige Arnhemmer. De vrouw was 's middags naar de woning van haar ex gegaan maar werd niet binnen gelaten. Daarop zou ze een deur van het portiek hebben vernield. Eenmaal binnen zou ze huisraad hebben vernield en geprobeerd hebben er met de laptop van haar ex vandoor te gaan. Die wist dit te verijdelen en waarschuwde de politie. De Doetinchemse is ingesloten. (033864)


Toezicht en handhaving in uitgaansgebied

Publicatiedatum: 28-3-2010 13:01:07

ARNHEM - De politie heeft het afgelopen weekend tijdens toezicht en handhaving in het Arnhemse uitgaansgebied rondom de Korenmarkt zes aanhoudingen verricht.

Op de Korenmarkt werden in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart rond half twee een 19-jarige Arnhemmer en een 20-jarige man uit Zevenaar aangehouden wegens mishandeling. Kort daarvoor bleek er gevochten te zijn in een horecazaak. Toen personeel de vechtenden wilden scheiden zou de Arnhemmer een van hen in ook het gezicht geslagen hebben. Op aanwijzen van getuigen werden beide vechtersbazen aangehouden.
Diezelfde nacht rond vijf uur werd op de Jansplaats een 33-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij zich bemoeide met het optreden van agenten tegen wildplassers. Toen de man herhaaldelijk te verstaan gegeven werd zich afzijdig te houden en weg te gaan bleef de man staan. Dat leverde hem een aanhouding en een proces-verbaal op. In de avonduren van zaterdag 27 maart werd in een horecazaak aan de Korenstraat een 53-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij het personeel van de zaak met de dood zou hebben bedreigd. De man was door het personeel aangesproken over het feit dat hij zelf bier mee had genomen in de zaak en daar zat te drinken.
In de vroege ochtenduren van zondag 28 maart werd een 31-jarige Arnhemmer aangehouden op de Jansplaats. Hij vond het nodig agenten uit te schelden toen ze iemand bekeurden wegens wildplassen. Datzelfde lot was even later een 39-jarige Arnhemmer beschoren. De man zou zich voor een horecazaak aan de Duizelsteeg hebben misdragen. Portiers weigerden de man binnen te laten, mede gezien het feit dat hij kennelijk dronken was. Toen agenten erbij kwamen en hem sommeerden weg te gaan schold hij hen uit.
(034036 / 034045 / 034099 / 033969)


Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur

Publicatiedatum: 28-3-2010 13:00:35

ARNHEM - Een 38-jarige man uit Veenhuizen is zaterdagavond 27 maart in Arnhem door de politie aangehouden omdat hij dronken en zonder rijbewijs achter het stuur zat. De man trok even na elf uur de aandacht van surveillerende agenten doordat hij met een flinke snelheid over de Burgemeester Matsersingel rakelings langs stoepranden en door rood licht reed. Bij controle roken de agenten alcohol en namen de Veenhuizense bestuurder mee naar het bureau. Daar bleek dat de man met een alcoholpromillage van ruim drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. Bovendien gaf de man een valse naam op. Toen dat uit kwam bleek hij tevens niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de Veenhuizenaar is proces-verbaal opgemaakt.
(034013)


Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 28-3-2010 12:59:57

ARNHEM - Door de politie in Arnhem is het afgelopen weekend een verdachte aangehouden in verband met winkeldiefstallen in de stad. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Een 17-jarig meisje uit Montfoort (U.) liep zaterdag 27 maart tegen de lamp bij een kledingzaak aan de Vijzelstraat toen ze de zaak uitliep met een ring die ze niet betaald had. De Montfoortse bekende de diefstal.
(033896)