Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding na joyriding

Bueningen, 28-03-2010 o De politie heeft zondagochtend een 18-jarige man uit Berchem aangehouden voor het rijden onder invloed van drank en joyriding met een transportbus van de brandweer in Brabant. Een aanrijding op de snelweg A50 zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn rit.

Om 8 uur vanochtend vond de eenzijdige aanrijding plaats op de snelweg ter hoogte van Beuningen. Daarbij raakte de bus en de vangrail beschadigd. De inzittende van de brandweerauto bleek de 18-jarige jongeman te zijn. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De herkenbare transportbus was geleend.

Tijdens het verhoor op het politiebureau bleek het volgende. De verdachte had zaterdagnacht het nodige alcohol gedronken en was op internet aan het surfen. Daarop zag hij dat er een autobrand was in Nijmegen. Hierop besloot de enthousiasteling, de brandweer in Nijmegen te gaan helpen.
Het lukte hem mede, door de standaard veiligheidsmaatregelen, een herkenbaar rood transportbusje van de brandweer te lenen. Hiermee reed de jongeman richting Nijmegen.

Op de snelweg verloor hij de macht over het stuur en kwam ter hoogte van Beuningen tegen de vangrail tot stilstand. Hierop waarschuwde hij overige weggebruikers door een blauw zwaailicht te activeren.

De verdachte is verhoord op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor joyriding, het veroorzaken van een verkeersongeval, het rijden zonder een geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol. (1)

Laatst gewijzigd 28-03-2010 14:00 | © Regio Gelderland-Zuid |