Politie Haaglanden

Persberichten 28 maart

Haaglanden, 28-03-2010

Auto in brand gestoken, politie zoekt getuigen
Den Haag Een defecte auto, die al geruime tijd zonder geldige APK geparkeerd stond in de Isingstraat, brandde zaterdag 27 maart om 03.45 uur uit. Een auto die naast de brandende auto stond, vatte ook vlam en raakte zwaar beschadigd. Agenten konden andere auto bezitters tijdig waarschuwen zodat zij hun auto weg konden halen. De brandende autos stonden vlakbij gevels van woningen waardoor enkele ruiten van deze woningen scheuren opliepen door de hitte. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over de brand neem dan contact op met de recherche van Bureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Man aangehouden na doorrijding na aanrijding
Den haag - Agenten kregen vrijdag 26 maart om 21.10 uur de melding dat op de Rijswijkse Landingslaan een bestuurder van een auto tegen een geparkeerde auto was gereden en er vervolgens vandoor was gegaan. Omdat het kenteken van de auto bekend was, gingen de agenten aan de bel bij de tenaamgestelde van de auto. Toen de 21-jarige Hagenaar zijn voordeur opende en de agenten vroegen naar degene die de auto had bestuurd, gaf hij direct aan dat hij dat zelf was geweest. Zij hielden de Hagenaar aan voor doorrijden na een aanrijding en rijden zonder rijbewijs. Tegen de Hagenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen overval Wibra gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van een overval op de Wibra aan de Dierenselaan, vrijdag 26 maart omstreeks 17.20 uur. Twee mannen kwamen de textielwinkel binnen en namen onder bedreiging van een vuurwapen geld weg. Vervolgens gingen zij er vandoor in de richting van de Apeldoornselaan.
De eerste dader was een man van 20 à 30 jaar oud met een donkere huidskleur en een lengte van ongeveer 1m80. Hij had een slank, maar gespierd postuur en had bolle grote ogen en dikke lippen. Hij was gekleed in donkere kleding en droeg een zwarte muts. De tweede dader had eveneens een donkere huidskleur en was iets donkerder dan de eerste dader. Hij was ongeveer 1m70 lang en had een normaal postuur, kort zwart haar en een opvallende verticale schram op zijn voorhoofd. Ook hij was in het donker gekleed en droeg een zwart trainingsjack en donkere handschoenen.
Heeft u vrijdag iets opvallends gezien in de omgeving van de Dierenselaan of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Motormuizen raken rijbewijs kwijt
Den Haag - Twee Haagse motorrijders van 26 en 28 jaar moesten vrijdag 26 maart hun rijbewijs inleveren omdat zij op het Hubertusviaduct 70 km/uur te hard hadden gereden. Agenten zagen de mannen omstreeks 20.45 uur rijden op de Prof. B.M. Teldersweg en zagen dat één van hen een wheelie maakte. Een motoragent volgde de mannen en zag dat op het Hubertusviaduct hun snelheid opliep naar ruim 120 km/uur. Hierop haalde hij de twee in en liet hen stoppen. Zij moesten direct hun rijbewijs inleveren en kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

'Mijn fiets is ook gestolen'
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar vond zaterdag 27 maart dat hij best een fiets mee kon nemen vanaf de Grote Markt. Via toezichtcamera's was te zien dat de man omstreeks 04.50 uur opvallend veel interesse had voor de gestalde fietsen op de Grote Markt. Op de camerabeelden was te zien dat de man plotseling een fiets pakte en wegfietste. En agent snelde direct het bureau uit en werd op de Laan door de man tegemoet gefietst. Direct verklaarde de man dat zijn fiets ook gestolen was en dat de fiets waarop hij reed niet op slot had gestaan. Desalniettemin werd hij toch aangehouden voor diefstal van de fiets en kreeg daarvoor een bijpassend proces-verbaal.

Dronken scooteraar komt ten val
Den Haag - Agenten hielden zondag 28 maart omstreeks 03.30 uur op het Spui een 52-jarige Hagenaar aan die met teveel drank op op zijn scooter zat. Agenten kregen de melding dat er op het Spui iemand gevallen was met een scooter en daarbij gewond was geraakt aan zijn hand en voorhoofd. Ter plaatse bleek al snel dat zijn val waarschijnlijk te maken had met het alcoholpromillage in zijn bloed. De man blies op het bureau 795 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Feest eindigt met vernielingen.
Wassenaar Een feest dat vrijdag avond 26 maart gehouden werd in een woning aan het Eikendael eindigde met meerdere vernielingen. De buren die omstreeks 23.30 uur aan kwamen rijden in de straat en op de hoogte waren dat er een feestje gaande was, werden in de straat opgewacht en tegengehouden door tientallen dronken feestgangers. De jongeren belaagden de twee inzittenden en sloegen een deuk in de achterzijde van de auto. Toen ze de oprit van hun eigen woning opreden hoorden ze nog meer harde klappen op hun auto. Eenmaal uitgestapt zagen ze dat de tuin rond hun woning bezaaid lag met bierdoppen, bierflessen en ook dat er bierkratten door de tuin verspreid lagen. Een beeld en een vogeldrinkbak waren kapot gegooid en een hor in een raam was vernield. Ook een fiets die aan de zijkant van de woning in en fietsenrek stond had het moeten ontgelden. De fiets was met kracht omver geduwd waardoor het voorwiel totaal verbogen was. De bewoners deden aangifte bij de politie.
De politie neemt deze zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar de aanwezigen op het feest en hun betrokkenheid bij de vernielingen. Heeft u informatie die kan helpen de verantwoordelijken op te sporen? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Man aangehouden na melding verdachte omstandigheden Wassenaar - Dankzij een oplettende burger die melding maakte van verdachte omstandigheden op de Van Calcarlaan konden agenten zaterdag een 27-jarige gesignaleerde Hagenaar aanhouden. Omstreeks 20.15 uur kwam bij de politie de melding binnen van verdachte omstandigheden. Agenten die op dat moment surveilleerden in verband met de woninginbraken in Wassenaar van de afgelopen tijd, zagen op de Beukenhorstlaan de Hagenaar lopen. Tijdens controle van zijn persoonsgegevens, bleek de man gesignaleerd te staan vanwege een inbraak in de regio Noord-Holland Noord. Zij hielden de Hagenaar aan en droegen hem over aan agenten van het korps Noord-Holland Noord. Politie Haaglanden vraagt mensen om direct 112 te bellen wanneer zij verdachte omstandigheden constateren in hun woonomgeving. Immers: 112, daar pak je daders mee!

Onwel persoon blijkt zwaar beschonken
Wassenaar - Agenten kregen zondag 28 maart omstreeks 01.10 uur de melding dat er op de Prinsenweg iemand tussen de auto's op de grond zou liggen. Ter plaatse troffen zij een 15-jarige Wassenaarder die teveel gedronken had. De agenten leverden de jongen thuis af bij zijn vader die hem, zodra hij weer aanspreekbaar is, op zijn gedrag aan zal spreken.

Ruzie op de kermis
Rijswijk - Een 13-jarige Haagse werd zaterdag 27 maart omstreeks 18.40 uur belaagd in de botsautootjes op de kermis aan de Prinses Beatrixlaan. Terwijl zij in een botsautootje zat met een vriendinnetje, begonnen vier meiden in twee botsautootjes hen te 'rammen' en uit te schelden. Nadat de twee waren uitgestapt kwamen de vier achter hen aan en sloegen en schopten het meisje. Gekomen bij de fietsenstalling, stond daar nog een groep jongens die samen met de vier meiden de twee angstige meisjes bedreigde. Op het moment dat de beheerder van de fietsenstalling de politie belde, ging de groep er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement werd later een 15-jarige Haagse aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Haar ouders werden in kennis gesteld van haar aanhouding. De recherche onderzoekt de zaak.

Schot gelost bij ruzie op straat
Rijswijk - Bij een ruzie tussen een groepje mannen op het Wethouder Hillenaarplantsoen is zaterdag 27 maart ook een schot gevallen. Een groepje jongeren attendeerde een surveillerende agent omstreeks 21.00 uur op twee mannen die betrokken waren geweest bij een vechtpartij. Een 31-jarige Amsterdammer verklaarde dat hij ruzie had gekregen met twee mannen en dat één van hen daarbij een schot had gelost. Niemand was daarbij gewond geraakt, wèl had de Amsterdammer een flinke hoofdwond opgelopen bij de ruzie. In de omgeving hielden agenten een 26-jarige Hagenaar op basis van het opgegeven signalement. De recherche onderzoekt de toedracht en de exacte rol van de betrokkenen.

Meisje gewond door omhoog komende poller
Leidschendam-Voorburg - Een 16-jarig meisje uit Leidschendam raakte vrijdag 26 maart om 22.15 uur gewond toen er een poller omhoog kwam terwijl zij met haar snorfiets de Herenstraat inreed. De poller kwam omhoog nadat een automobilist kort daarvoor passeerde. Het meisje botste op de poller en kwam met haar gezicht tegen het windscherm van de snorfiets terecht. Door de klap raakte ze gewond aan haar neus.

Jongetje (7) rijdt met auto tegen woning aan
Delft Een 7-jarig jongetje uit Delft veroorzaakte zaterdag 27 maart om 15.00 uur nogal wat commotie toen hij op de Händellaan met de auto van zijn vader achteruit tegen een woning reed. Terwijl de vader nog even iets moest pakken, kreeg het jongetje toestemming van zijn 38-jarige moeder om even achter het stuur te zitten. Ook mocht hij de auto starten, maar omdat de versnelling van de auto kennelijk nog in zijn achteruit, begon deze onmiddellijk te rijden. Omdat het jongetje ook nog eens het gaspedaal in drukte, reed de auto met een behoorlijke vaart achteruit tegen de woning aan en kwam met een klap tot stilstand. De inzittenden van de auto klaagden over nekklachten, de GGD onderzocht hen. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. De politie onderzoekt de zaak.

Man gooit fiets in water
Delft - Een politieagent op de fiets zag zaterdagnacht omstreeks 04.20 uur dat twee mannen op de Cort van de Lindenstraat fietsen uit een fietsenrek haalden en daarmee de straat over staken. Eén van de twee zag de agent en ging er vandoor. De andere jongen gooide de fiets die hij gepakt had uit het fietsenrek in de vijver bij het Westplantsoen. De agent hield de 20-jarige jongen uit Rijswijk aan. De Rijswijker ging met een proces verbaal later naar huis. De politie is inmiddels op de hoogte van de identiteit van de andere man.

Gewond bij mishandeling
Westland- Naaldwijk - Bij een vechtpartij zaterdag 27 maart om 19.25 uur raakte een 22-jarge man uit Naaldwijk gewond. De Naaldwijker reed met zijn auto op de Rembrandtstraat toen hij om nog onbekende reden ruzie kreeg met een 19-jarige voetganger uit Naaldwijk. Al gauw ontstond een vechtpartij waarbij men elkaar over en weer bedreigde en waar nog twee bekenden van de 19-jarige deelnamen. De 22-jarige man uit Naaldwijk raakte gewond en deed aangifte van mishandeling. Op het politiebureau werd het slachtoffer onwel en door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De drie vechtersbazen, een 29-jarige man uit Monster en twee Naaldwijkers van 19 en 26 jaar, zitten nog vast.

Motoragent onderuit
Westland- s-Gravenzande Een motoragent kwam zondag 28 maart omstreeks
01.40 uur ten val toen hij op de Heenweg ter hoogte van de kruising met de Tulpstraat een scooter wilde controleren en daarbij een personenauto die daar reed te laat zag. De 26-jarige motoragent kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. Ook de 16-jarige s-Gravenzandse bestuurster van de scooter ten val. Het meisje klaagde over pijn aan haar enkel, de agent had last van zijn been. Geen van beiden hoefden naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De politie onderzoekt de aanrijding.

Ernstig gewond na val van paard
Pijnacker-Nootdorp Een 57-jarige man uit Pijnacker raakte zaterdag 27 maart om 14.30 uur zwaar gewond toen hij op de Keulseweg door nog onbekende oorzaak van zijn paard viel. De traumaheli werd ingezet en het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Agenten troffen het paard aan op het erf van een verderop gelegen boerderij. Omstanders ontfermden zich over het paard.

Slachtoffer wijst daders beroving aan
Zoetermeer - Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer werd zaterdag 27 maart omstreeks 03.30 uur het slachtoffer van een straatroof. De jongen liep op de Amsterdamstraat toen twee jongens hem beroofden van zijn telefoon. Het slachtoffer besloot zijn belagers te volgen waarbij hij door hen bedreigd werd. Een beveiliger sprak op aanwijzen van het slachtoffer de twee jongens aan. Gewaarschuwde agenten hielden de twee jongens van 17 en 18 uit Zoetermeer en Den Haag aan. Beiden zitten nog vast voor verhoor.