Politie IJsselland

Aanhoudingen voor mishandeling

Deventer, 28-03-2010 o Agenten hebben zaterdagmiddag 27 maart op het Broederenplein een 40-jarige man uit Deventer aangehouden voor de mishandeling van een 49-jarige plaatsgenoot. De verdachte maakte seksueel getinte opmerkingen richting een aantal tienermeisjes. De 49-jarige Deventenaar sprak de verdachte daarop aan en werd vervolgens in zijn gezicht geslagen. Tijdens en na de aanhouding beledigde en bedreigde de verdachte de agenten. Bovendien raakte een agente gewond aan haar gezicht toen de verdachte één van zijn eigendommen naar een kennis wilde gooien. Er is proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart hielden agenten bij een horecagelegenheid een 20-jarige man uit Deventer aan voor de mishandeling van een 19-jarige Deventenaar. Volgens het slachtoffer was hij in gesprek met de verdachte en kreeg daarna klappen. De aanleiding was voor hem onduidelijk. Het slachtoffer liep weg en toen ging de verdachte hem achterna. Zodra de 20-jarige man zag dat politie ter plaatse kwam ging hij er vandoor en hield zich schuil in een horecagelegenheid. Toen hij via een zijdeur het pand wilde verlaten werd hij betrapt door agenten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Dezelfde nacht hield de politie op de Brink twee mannen van 24 en 25 jaar uit Deventer aan voor openlijke geweldpleging. De 25-jarige man had een 19-jarige plaatsgenoot mishandeld in een horecagelegenheid. De verdachte was door de groep gelopen van het slachtoffer. Hij werd daarop aangesproken en kreeg volgens eigen zeggen een klap tegen zijn achterhoofd. Daarop sloeg hij het slachtoffer meerdere malen. De 24-jarige man zou bij de vechtpartij betrokken zijn geweest. Tijdens het verhoor bleek echter dat hij de partijen uit elkaar had willen halen. Het slachtoffer is behandeld n het ziekenhuis. Er is proces-verbaal opgemaakt.