Politie Zaanstreek-waterland


Agenten belaagd

Monnickendam, 28-03-2010 o Een hulpverleningsactie van de politie zaterdagochtend liep uit de hand omdat de plaatselijke jeugd zich tegen de agenten keerden.

Rond half drie werd de politie gealarmeerd over een auto in de sloot nabij de Bernhardlaan in Monnickendam. De 19-jarige beginnend bestuurder had waarschijnlijk te veel gedronken en verloor de macht over het stuur. Gelukkig raakte hij door de aanrijding niet gewond. Agenten waren ter plaatse gekomen om de automobilist te helpen. Toen bleek dat hij waarschijnlijk te veel alcohol had gedronken moest hij mee naar het bureau voor een bloedonderzoek.

De sfeer rondom het ongeluk begon schimmiger te worden nadat een groep van ongeveer 20 jongeren was aan komen lopen. In de groep zaten vrienden van de 19-jarige bestuurder. Toen ze hoorden dat hun vriend werd aangehouden keerden enkelen jongeren zich tegen de politie. De agenten werden beledigd en er werd zelfs naar de politieauto gespuwd. Een 17-jarige Monnickendammer ging wel heel ver. Hij werd gewelddadig en probeerde de agenten te belemmeren bij hun werk. Een hondengeleider van de politie was het zat en hield de jongen aan. De jongen weigerde echter om mee te gaan met de agent en besloot de aanval in te zetten. De agent daarentegen liet zich niet zomaar slaan en zette de hond in. De 17-jarige Monnickendammer is bij deze aanhouding gewond geraakt en overgebracht naar het Waterland ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. Na de behandeling is hij ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld. Van de 19-jarige drankrijder is bloed afgenomen. De uitslag zal nog enige tijd op zich laten wachten. Tegen beide Monnickendammers wordt proces-verbaal opgemaakt.