Politie Gelderland-Midden

Gewapende overval op woning in Huissen

Publicatiedatum: 28-3-2010 14:23:01

HUISSEN - Een echtpaar in een woning boven een restaurant aan de Karstraat in Huissen is in de vroege ochtenduren van zondag 28 maart overvallen door drie gewapende mannen. De 49-jarige bewoner raakte daarbij lichtgewond. Zijn 42-jarige vrouw kwam met de schrik vrij. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Even voor vier uur in de ochtend meldden de slachtoffers zich telefonisch bij de politie nadat ze volgens hun zeggen waren overvallen door drie onbekenden mannen. Daarbij zou onder meer gedreigd zijn met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Vervolgens zouden beiden zijn gekneveld en geblinddoekt zijn. De man zou daarbij ook mishandeld zijn. Pas nadat de slachtoffers zich hadden weten te bevrijden bleek er geld te missen.

Ziekenhuis
Gewaarschuwde agenten ontfermden zich kort na aankomst over de slachtoffers. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon daarna naar huis. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op te reageren. Getuigen, die iets van de overval hebben gezien of gehoord of die anderszins iets verdachts is opgevallen bij het pand aan de Karstraat kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(034120)