Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 27 maart en zondag 28 maart 2010


Steekpartij

Enschede

Tijdens een vechtpartij raakte een man gewond omdat hij met een mes was gestoken. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Op vrijdag 26 maart 2010 omstreeks 14.48 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een vechtpartij aan de Wienebrink in Enschede. Hierbij zou een man gewond zijn geraakt. De agenten troffen een 34-jarige man uit Enschede gewond aan op een etage van de flat aldaar. Hij was met een mes gestoken. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd geopereerd. Een uur later meldde zich een 34-jarige Enschedese man aan het politiebureau. Hij is aangehouden omdat hij verdacht wordt van poging doodslag c.q. zware mishandeling. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. Politie Twente onderzoek dit incident. De aanleiding voor de steekpartij is vermoedelijk een gebeurtenis in de relationele sfeer. (2010026837)

Man is beroofd

Enschede

Het geld van een man werd afgepakt door onbekenden. Hierbij kreeg hij een klap tegen zijn hoofd.

Op vrijdag 26 maart omstreeks 16.30 uur liep een 21-jarige man uit Nijverdal over de Korte Hengelosestraat in Enschede. Ter hoogte van de graffitimuur werd hij aangesproken en meegenomen door drie onbekende mannen naar het Boerenkerkhof. Daar werd hem zijn geld afhandig gemaakt. Tevens kreeg hij een klap op zijn oog. De 21-jarige man is na de overval naar Nijverdal gegaan en heeft toen de politie gebeld. De man komt aangifte doen van deze beroving. (2010026887)

Rijden zonder rijbewijs en gordel

Hengelo

Man viel op omdat hij zonder gordel reed.

Een 41-jarige automobilist uit Hengelo werd, op vrijdag 26 maart omstreeks 20.13 uur, door surveillerende agenten gecontroleerd op de Beukweg in Hengelo. De bestuurder viel op omdat hij geen gordel droeg. Tijdens de controle bleek dat de man ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor heeft de man een proces-verbaal gekregen. De man moest de auto laten staan. (2010026897)

Kopstoot

Hengelo

Tiener deelde kopstoot uit en werd aangehouden door beveiliger.

Op vrijdag 26 maart 2010 omstreeks 23.12 uur hield een 26-jarige medewerker van de beveiliging van een horecagelegenheid in Hengelo een 16-jarige jongen uit Borne aan. De man had gezien hoe de jongen een kopstoot gaf aan een 15-jarige jongen uit Delden. Deze jongen deed aangifte van mishandeling bij de politie. De 16-jarige jongen is aangehouden en werd in verzekering gesteld. Hij moest zich de volgende dag melden aan het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De politie stelt een onderzoek in. (2010026947)

Zware mishandeling

Enschede

Politie stelt onderzoek in naar ernstige bedreiging en mishandeling van 60-jarige vrouw en 72-jarige man.

Op vrijdag 26 maart omstreeks 15.40 uur kwamen een 60-jarige vrouw en 72-jarige man uit Enschede uit de praktijk van FysioFit aan de Geessinkbrink in Enschede. Op dat moment kwam er een auto hard aanrijden. De 72-jarige man sprak de bestuurder aan over zijn rijgedrag. De man reageerde kwaad naar de 72-jarige man waarop de 60-jarige vrouw weer reageerde. De bestuurder ging daarna door het lint. Hij kwam op de 60-jarige vrouw af en sleepte haar over de grond. Toen de 72-jarige man haar wilde helpen werd hij ook door de bestuurder op de grond gewerkt. Tevens werd de bejaarde man in zijn gezicht geslagen en geschopt. Hierbij bleef de bestuurder het stel bedreigen. De man werd uiteindelijk met moeite gekalmeerd door een onbekende vrouw, die waarschijnlijk bij hem hoorde. Ze zijn samen in de auto gestapt en weggereden. Door de mishandeling is de 60-jarige vrouw zodanig gewond geraakt dat zij voor onderzoek naar het ziekenhuis is gegaan. De politie onderzoekt deze mishandeling en bedreiging. (2010026818)

Fietster aangereden

Haaksbergen

Meisje werd aangereden door automobilist en is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis

Op vrijdag 26 maart 2010 omstreeks 14.26 uur werd een 16-jarig meisje uit Enschede aangereden op de rotonde Haaksbergerstraat/Helmerzijdeweg in Enschede. Een 20-jarige automobilist uit Ruurlo had haar geen voorrang verleend. Hij reed tegen de flank van de fietster. Zij kwam hierdoor ten val. Het meisje is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010026835)

Zware mishandeling

Enschede

Politie vraagt getuigen van een mishandeling van een 20-jarige man zich te melden.

Op zaterdag 27 maart tussen vermoedelijk 2.30 uur en 5.55 uur werd een 20-jarige man uit Enschede op de Oosterstraat in Enschede mishandeld door vier mannen/jongens. Dit zou ter hoogte van het bruggetje over het spoor hebben plaatsgevonden. Daar werd de man zonder enige aanleiding van zijn fiets getrokken door vier onbekende jongens/mannen. Hij werd in zijn gezicht geschopt en geslagen. De jongens zijn weggerend in de richting van de Steenweg/Oliemolensingel/Laaressingel. De 20-jarige man is daarna naar zijn woning gefietst. Hij was zodanig gewond geraakt dat hij zich meteen heeft laten behandelen in het ziekenhuis. De politie heeft onmiddellijk een (buurt) onderzoek ingesteld. De politie verzoek getuigen zich te melden bij het politiebureau of telefonisch: 0900-8844. Anoniem reageren kan ook bij Misdaad Anoniem telefoon: 0800-7000. (2010027012)

Woninginbraken

Oldenzaal

Politie onderzoekt twee inbraken in woningen

Uit een hoekwoning aan de Staringstraat in Oldenzaal werd ingebroken op zaterdag 27 maart tussen 15.30 uur en 22.30 uur. De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen via de achterzijde. Daar is men de schutting over geklommen. Een uitzetraam aan de achterzijde werd geforceerd. Hierdoor is men in de woning gekomen. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen waaronder geld, sieraden, laptop en videocamera.

Op dezelfde dag werd ook een inbraak ontdekt in een woning aan de Vondellaan in Oldenzaal. Daar heeft men tussen 18.45 uur en 22.45 uur ongewenst bezoek gehad. De dader(s) zijn ook hier aan de achterzijde door het verbreken van een raam de woning binnengekomen. Ook hier zijn sieraden weggenomen. De politie onderzoekt deze inbraken en sluit niet uit dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie verzoek getuigen zich te melden bij het politiebureau of telefonisch: 0900-8844. Anoniem reageren kan ook bij Misdaad Anoniem telefoon: 0800-7000. (2010027168/2010027167)

Man met billen bloot

Hengelo

Politie houdt man aan nadat hij zijn blote billen toont aan de agenten

Op zondag 28 maart omstreeks 00.10 uur surveilleerden politieagenten over de Nieuwstraat in Hengelo. Op een gegeven moment zagen de agenten dat een 35-jarige man uit Hengelo zijn broek tot zijn enkels liet zaken en opzettelijk zijn ontblote billen aan de agenten toonde. Toen de agenten hem aanspraken reageerde de man heel recalcitrant. Hij weigerde tevens zijn identiteit kenbaar te maken. De man is aangehouden voor het plegen van openbare schennis. Na het afleggen van een verklaring op het politiebureau werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010027175)

Tractorchauffeur onder invloed

Enter

Bestuurder tractor reed midden in de nacht onder invloed van alcohol

Politieagenten keken vreemd op toen zij op zondag 28 maart 2010 omstreeks 4.02 uur een tractor zagen rijden over de Leijerweerdsdijk in Enter. De bestuurder, een 22-jarige man uit Enter, werd daarom gecontroleerd. Hij vertelde dat hij van een verjaardagsfeestje kwam en geen zin had om te fietsen. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij had, als beginnend bestuurder, een promillage van 0,3. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010027233)

Hennepkwekerij ontmanteld

Enschede

Politie ontdekt hennepkwekerij in flatwoning. Bewoner is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op zondag 28 maart 2010 omstreeks 00.37 uur ontdekten politieagenten een inwerkingzijnde hennepkwekerij in een woning aan de Rembrandtlaan in Enschede. In de woning werden ongeveer 310 planten aangetroffen. Zowel de plantjes als de goederen waarmee de hennepplantage werd georganiseerd werden in beslaggenomen en vernietigd. De agenten zagen dat de stroom illegaal werd afgetapt. Enexis heeft de meter meegenomen en de stroom afgesloten. De 21-jarige bewoner is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010027234)

Joyrider bromfiets gewond bij aanrijding

Almelo

Jongen 'leende' de bromfiets van zijn zus en veroorzaakte zonder certificaat/rijbewijs een ongeval. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Sluitersveldsingel ter hoogte van de Rappersweg stak een 17-jarige bestuurder van een bromfiets de straat over zonder voorrang te verlenen aan een 56-jarige automobilist uit Luttenberg. Beide bestuurders kwamen met elkaar in botsing. De jongen raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen had de bromfiets zonder toestemming meegenomen van zijn zus. Tevens had hij geen certificaat of rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010027274)

Politie neemt gewonde hond in beslag

Borne

De hond is bij dierenarts onder behandeling gesteld.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er een hond zou worden mishandeld in een woning in Borne. Op zaterdag 27 maart omstreeks 19.15 uur troffen de agenten in de betreffende woning bloed en braaksel aan. Tevens zagen ze dat de hond gewond was. De bewoner had voor de komst van de politie zijn woning verlaten. De hond is in beslag genomen en naar de dierenarts gebracht voor behandeling. De politie stelt nader onderzoek in naar deze mishandeling.




Politie Twente