Politie Gelderland-Midden

Elstse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 28-3-2010 15:08:43

ELST - Op de kruising van de Morel en de Volger in Elst is vrijdagmiddag een 17-jarige bromfietsster gewond geraakt nadat ze betrokken raakte bij een aanrijding. Haar duopassagier, een 16-jarige plaatsgenote, kwam met de schrik vrij. De meisjes kwamen rond drie uur op de kruising in botsing met een auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Nijmegen. De Nijmegenaar had bij het oprijden van de kruising de bromfietsster vermoedelijk over het hoofd gezien. Het 17-jarige slachtoffer had als gevolg van de aanrijding vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht.
(033535)

Alcoholcontroles in Overbetuwe en Lingewaard

Publicatiedatum: 28-3-2010 15:08:07

OVERBETUWE/LINGEWAARD - Door het verkeershandhavingsteam zijn afgelopen vrijdagavond 26 maart en - nacht verkeerscontroles gehouden in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. Daarbij werd 7 keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage was 540 ug/l, ongeveer tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. In de gemeente Overbetuwe werd tussen 19.00 en 24.00 uur gecontroleerd op de Rijksweg Zuid in Elst en de Wageningsestraat in Zetten. In Elst liepen 4 drankrijders tegen de lamp. Op de Wageningsestraat werden geen drankrijders betrapt. Wel werden drie bekeuringen uitgedeeld voor technische mankementen. In de gemeente Lingewaard werd tussen middernacht en twee uur 's nachts gecontroleerd op de Stadswal. Daarbij werden twee drankrijders bekeurd. Nog eens vier andere bestuurders kregen een bekeuring voor andere verkeersovertredingen. Bij de controles werden in totaal 948 blaastesten uitgevoerd.
(033701)


Duivenaar (14) opgepakt na vernieling auto

Publicatiedatum: 28-3-2010 15:07:29

DUIVEN - Een 14-jarige jongen uit Duiven is zaterdagavond 27 maart op de Rubensstraat in zijn woonplaats opgepakt op verdenking van vernieling van een auto. De knaap zou rond kwart over tien 's avonds over een geparkeerde auto zijn gelopen. Getuigen grepen de knaap vast en droegen hem over aan de politie. De jongen bekende later en is inmiddels aan zijn ouders overgedragen. De jongen hangt een alternatieve straf boven het hoofd via het bureau Halt. (033998)