Politie Noord- en Oost Gelderland

t' Harde - Automobilist onder invloed botst tegen auto    

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart een 19-jarige jongen uit Beerda aangehouden. De jongen was onder invloed van alcohol en op de Eperweg tegen een andere auto gebotst. Hij is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.


De politie kreeg omstreeks 22:55 uur de melding van de aanrijding. De 19-jarige jongen botste op de Eperweg tegen een auto, die voor het rode stoplicht stond te wachten. De jongen reed door zonder zijn gegevens uit te wisselen. Hij belde later wel de politie en meldde dat een ander in zijn auto had gereden. De politie trof de jongen samen met drie anderen aan. Zij werden meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de 19-jarige jongen wel de bestuurder is geweest. De jongen is onderworpen aan een ademanalyse en blies een promillage van 1,1. Hij is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Putten/ Ermelo - Alcoholcontrole                          

De politie heeft zaterdagavond 27 maart in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op diverse plekken in Ermelo en Putten gecontroleerd op alcohol. Er zijn negen automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Samen met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland is er gecontroleerd. De bestuurders die geen alcohol hadden gedronken kregen een BOB-sleutelhanger.
Negen automobilisten waren onder invloed van alcohol. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kregen vijf automobilisten een boete voor het niet dragen van een gordel en had een snorfietser zijn verlichting niet in orde.

Harderwijk - Rijbewijs ingevorderd snorfietser            

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige snorfietser uit Harderwijk.


De man werd omstreeks 05:00 uur op de Oranjelaan in Harderwijk gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,3. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet - Woninginbraak en diefstal auto                 

In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 maart is er ingebroken in een woning aan het Prinses Maxima-erf in Nunspeet. De bij de woning geparkeerde Volkwagen Polo is meegenomen. Daarnaast zijn er diverse goederen uit de woning ontvreemd.


Men is binnengekomen door een deur te forceren. Autosleutels van de Polo zijn weggenomen en men is er met de auto vandoor gegaan. De blauwe Volkswagen Polo heeft het kenteken 55-HK-BP en staat inmiddels als gestolen geregistreerd. De politie is een onderzoek gestart.



---- --