Politie Noord- en Oost Gelderland

Didam - Jongen beroofd van waardevolle spullen            

Een 20-jarige jongen uit Didam is in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart beroofd door twee onbekende jongens. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.


De beroving vond plaats tussen 03:00 uur en 03:30 uur. De 20-jarige jongen liep vanaf de AH aan de Rozenstraat in de richting van de sporthal 'de Muizenberg'. Aan het eind van een paadje tussen de school 'de Onderneming' en de sporthal 'De Muizenberg' werd hij aangesproken door de twee onbekenden. De jongen moest onder bedreiging van een vuurwapengelijkend voorwerp zijn tas en mobiel afstaan.
Het signalement van persoon 1: tussen 14 en 18 jaar, 1,75 meter lang. Hij droeg een zwart bomberjack met op de rug de tekst 'Hardcore'. Persoon 2: tussen 14 en 18 jaar. Hij droeg een zwarte pet. Beide droegen een zwarte bivakmuts. De twee onbekenden gingen er vandoor in de richting van de Plataan. Eén lopend en de ander op een fiets.
De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets gezien hebben, te bellen met 0900 8844. Dit kan ook anoniem via 0900 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aalten - Jongeren aangehouden vernieling en inrijden agent

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart drie jongens aangehouden. Twee jongens (17- en 18-jaar) uit Aalten zijn aangehouden voor het plegen van vernielingen bij de spoorwegovergang aan de Haartseweg in Aalten. Een 18-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor het met een auto inrijden op een agent.


Een surveillerende agent zag omstreeks 03:30 uur dat de twee jongens vernielingen pleegden bij de spoorwegovergang. Eén haalde een bord uit de grond en een ander klom in de spoorboom. Bij het zien van de agent gingen de jongens ervandoor met een busje. De bestuurder van het busje reed in op de agent. De agent kon het busje nog maar net ontwijken. Het busje kon even later op de Ringweg staande worden gehouden. De drie inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Het rijbewijs van de 18-jarige bestuurder wordt ingevorderd. Tegen alle drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Woninginbraken                               

In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 maart is er ingebroken in drie woningen in Doetinchem. Er zijn onder meer laptops ontvreemd.


Er is ingebroken in twee woningen aan de Wolga en een woning aan de Moldau. In alle gevallen is een deur geforceerd om binnen te komen. Er zijn onder andere laptops weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Aalten - Automobilist aangehouden na inrijden op groep    

De politie heeft een 19-jarige jongen aangehouden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart met een auto meerdere malen op de Ludgerstraat in Aalten inreed op een groep jongeren.


De politie kreeg omstreeks 04:05 uur de melding. De 19-jarige jongen reed verschillende malen in op een groep jongeren. Zij konden de auto net ontwijken door opzij te springen. Agenten hebben de 19-jarige jongen aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De jongen bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,7. Zijn rijbewijs is ingevorderd voor het gevaarlijke rijgedrag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ulft - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed      

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Gendringen. De automobilist is op de Debbeshoek in Ulft gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol.


De man is omstreeks 01:45 uur gecontroleerd op de Debbeshoek. De blaastest op straat wees uit het gebruik van alcohol uit. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Bromfietser bekeurd                          

De politie heeft vrijdagmiddag 26 maart een 20-jarige jongen uit Doetinchem bekeurd. De jongen reed op een bromfiets, maar was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij negeerde een stopteken en droeg geen helm.


Politiebikers reden omstreeks 15:05 over de Raadhuisstraat en zagen twee jongens op een bromfiets die beide geen helm droegen. De achtervolging werd ingezet. De jongens negeerden een stopteken en gingen er vandoor. De politie kon via het nummerbord de eigenaar traceren. Het bleek de bestuurder te zijn. De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs AM en kreeg daarvoor een boete. Ook kreeg hij een boete voor het negeren van een stopteken en het niet dragen van een helm. Hem is in totaal een bedrag van E 330 aan boetes opgelegd.

Aalten - Automobiliste gewond na aanrijding               

Een 75-jarige vrouw uit Winterwijk raakte zaterdagmiddag 27 maart gewond nadat zij op de kruising Ringweg/ Romienendiek in Aalten in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Utrecht.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14:00 uur de melding van de aanrijding. De vrouw reed over de Ringweg. Vermoedelijk had de vrouw haar richting nog aanstaan na het verlaten van de rotonde met de Lichtenvoordsestraatweg. Bij de kruising met de Romienendiek wilde de 24-jarige man de weg oprijden. Hij zag de richting van de vrouw en trok op. De 75-jarige reed echter rechtdoor waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw raakte hierbij gewond en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.




---- --