Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 28 maart

Schagen, 28-03-2010 o 15.45 uur

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Hoorn, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 03.45 uur werd op de Provincialenweg een 28-jarige automobilist uit Hoorn aangehouden. De man verkeerde flink onder invloed van alcoholhoudende drank en blies als beginnend bestuurder aan het bureau 690 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Bumperklever onder invloed

Alkmaar, vrijdag 26 maart 2010.

Een 31-jarige automobilist uit Alkmaar trok rond 21.45 uur wel erg de aandacht van surveillerende agenten. Hij was op de Vondelstraat namelijk achter de dienstauto aan het bumperkleven. Hij blies, als gevorderd bestuurder, bijna drie maal de toegestane hoeveelheid : 645 ug/l (tot 220 toegestaan). Ook hij moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijder

Sint Maarten, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 00.30 uur controleerden agenten op de Stroet een 55-jarige automobilist uit Sint Maarten op drankgebruik. De man blies aan het bureau 330 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Verwarde vrouw op zoek naar bier

Den Burg, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 00.20 uur kreeg de politie van een oplettende buurtbewoner aan de Noordwester de melding dat er een verdachte vrouw door achtertuintjes liep. Deze vrouw, een 37-jarige bekende van de politie uit Den Burg, werd aangetroffen op een parkeerterrein in de buurt. Ze bleek was enigszins verward en bleek een vijftal flesjes bier uit een schuur te hebben gepikt voor eigen gebruik. Ze is in de nacht verhoord en daarna met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Stomdronken jongen kruipt over autodak

Sint Maarten, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 00.40 uur kreeg de politie de melding van een getuige aan de Lijsterbesweg dat er een stomdronken jongen over het dak van een auto was gekropen waardoor schade was ontstaan. De jongen hield zich op in een nabijgelegen pand. Agenten troffen inderdaad een flink beschadigde auto aan. Het dak was ingedeukt en de ruitenwisser van de achterruit was afgebroken. De jongen werd op aanwijzing van de oplettende getuige aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel in Den Helder. Hij kon zich de volgende morgen weinig meer van zijn domme actie herinneren. Hij gaf toe dat hij zon twaalf flesjes bier had gedronken in een paar uur tijd. Hij is bereid de schade te vergoeden en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fikse binnenbrand

Alkmaar, zaterdag 27 maart 2010.

Vanmorgen rond 07.40 uur werd een binnenbrand gemeld in een pand aan de Burgpoelwaard. Het bleek te gaan om een vuur op de eerste verdieping van een vestiging van het Leger des Heils. In een verhuurde kamer van het pand sliepen een 23-jarige vrouw en haar 21-jarige broer en twee kleine kinderen van de vrouw die op eigen kracht naar buiten konden komen en tijdelijk werden opgevangen in het politiebureau. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in de verhuurde kamer op de plaats waar een televisie stond. De brandweer was het vuur rond 09.00 uur meester. De bovenverdieping van het pand liep flinke schade op en de huurders worden elders ondergebracht.

Hondenbeet na onrust op straat

Heiloo, zaterdag 27 maart 2010.

Vannacht rond 02.45 uur was er op de Heerenweg een opstootje tussen zon 20 jongeren uit Castricum en Heiloo. De politie greep in en agenten vormden een linie om de groepen van elkaar te scheiden en uit elkaar te drijven. Hierbij werd een diensthond ingezet. Een 17-jarige jongen uit Heiloo liep daarbij een hondenbeet op omdat hij niet voldeed aan een bevel om weg te gaan. Hij werd kort behandeld in het ziekenhuis en werd later heengezonden met een proces-verbaal op zak. Ook een agente liep in het tumult een hondenbeet op in haar hand. Zij kreeg een tetanusprik en een antibioticakuur in het MCA. Toen de groep uit Castricum was verdreven naar de Kennemerstraatweg keerde de rust op straat terug.

Gestolen auto in sloot teruggevonden

Medemblik, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 00.45 uur werd op de Droge Wijmersweg een gestolen Suzuki Alto in een sloot aangetroffen. De auto bleek eerder op de avond te zijn weggenomen bij de woning van een 76-jarige vrouw aan de Pastoor Meriusstraat in Spanbroek. De auto raakte flink beschadigd en de politie stelt een nader onderzoek in.

14-jarige jongen bezat zichzelf

Alkmaar, vrijdag 26 maart 2010.

Rond 22.30 uur belde een conciërge vanaf een schoolfeest de politie met de mededeling dat er zich een 14-jarige jongen had aangediend die bij een vriendje thuis stiekem sterke drank had voorgedronken. Hij bleek binnen een half uur diverse sterke drankjes tot zich te hebben genomen, waaronder rum en was helemaal de weg kwijt. Hij moest braken en liet zijn ontlasting lopen. De jonge knaap is door ambulancepersoneel opgehaald en thuis gebracht. Zijn zes vrienden mochten het schoolfeest verder niet bezoeken en zijn door hun ouders opgehaald.

Grote alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 27 maart 2010.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op enkele plaatsen in Alkmaar automobilisten gecontroleerd op drankgebruik. Op de Robonsweg , de Vennewatersweg en de Soomerwegh werden tussen 22.00 en 05.00 uur in totaal 344 blaastesten afgenomen. Vier bestuurder bleken onder invloed van drank te zijn. De laagste score was 310 en de hoogste 590 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken Pool veroorzaakt parkeerschade

Schagen, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 13.45 uur veroorzaakte een 36-jarige automobilist uit Polen op de Nieuwe Laagzijde een parkeerschade. De benadeelde was er getuige van en wilde de schade regelen. Daarbij bleek dat de Pool onder invloed van drank was waarna de politie werd ingeschakeld. Die nam de man over. Hij blies aan het bureau 295 ug/l (tot 90 toegestaan). Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding lastige klant

Alkmaar, zondag 28 maart 2010.

Rond 03.00 uur waren twee politiebikers er op het waagplein getuige van dat een 24-jarige gespierde man uit Heerhugowaard het opnam tegen een horecaportier. De verdachte wilde de portier slaan maar deze wist de klap te ontwijken. De agenten grepen in en hielde de verdachte aan. Hij bleek vervelend te zijn geweest en had de portier eerder al een klap gegeven. De man is voor de nacht ingesloten en in de loop van de middag heengezonden. Hij wenste geen verklaring af te leggen. Tegen hem is een proces-verbaal wegens mishandeling opgemaakt.

Drankrijder bijt van zich af na aanrijding

Castricum, zondag 28 maart 2010.

Gisteravond is een 35-jarige automobilist uit Castricum aangehouden nadat hij onder invloed van drank een eenzijdig ongeval had veroorzaakt en zich bij zijn aanhouding met geweld tegen de politie verzette. Een agente werd door hem in haar hand gebeten.

Rond 23.50 uur kwam de 35-jarige man een agent en een agente op een mountainbike tegemoet op de Stationsweg. Nadat hij de agenten was gepasseerd botste hij achter hen tegen een middengeleider waardoor zijn auto tot stilstand kwam en niet verder kon. Hij had meer op de bikers dan op de weg gelet, zo verklaarde hij later.

De agenten gingen er op af. De bestuurder probeerde nog weg te rijden maar moest van hen uitstappen. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en sprak met dubbele tong. Hem werd verteld dat hij was aangehouden maar hij wilde niet mee. Hij probeerde weer in zijn auto te stappen. Toen de agenten dat verhinderden begon hij met hen te vechten. De agente kreeg een klap in haar gezicht. Pepperspray hielp niet om de verdachte tot bedaren te brengen. Met behulp van omstanders werd hij overmeesterd. Daarbij zag hij nog kans de agente in haar hand te bijten. Zij liep een verwonding op aan haar rechterduim en kreeg later een Tetanusinjectie. De agent liep een gekneusde pink en schaafwonden aan zijn beide knieën op. De verdachte blies aan het bureau 360 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van drank en wegens het met geweld plegen van verzet tegen de agenten. Hij heeft de nacht in een politiecel moeten doorbrengen en is in de loop van zondagmiddag heengezonden.

Drie broers maken amok bij café

Andijk, zondag 28 maart 2010.

Twee broers van 28 en 25 jaar, respectievelijk uit Andijk en Lelystad zijn vannacht rond 03.30 uur aangehouden op de Sorghvlietlaan nadat ze ruzie hadden gemaakt met een cafébaas op de Kleingouw. Een 26-jarige broer, eveneens uit Andijk, die er ook bij betrokken was meldde zich overdag bij de politie.

De broers waren in het café vervelend. Toen ze door de cafébaas en een paar klanten met enig geweld de zaak waren uitgezet begonnen ze buiten voor de deur de boel te vernielen. Ze gooiden ondermeer een fiets tegen de ramen en vernielden ondermeer een ruit, de noodverlichting en een hekwerk. De twee waren onder invloed en werden door de politie naar het bureau gebracht. Ze werden in afwachting van hun verhoor opgesloten in een politiecel. De derde broer meldde zich in de loop van de ochtend. Het drietal is in de loop van de middag heengezonden met een proces-verbaal wegens openlijk geweld tegen personen en goederen op zak.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Callantsoog, zaterdag 27 maart 2010.

Rond 20.00 uur zagen surveillerende agenten op de Zuidschinkeldijk een 43-jarige automobilist uit Callantsoog rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau blies de man 750 ug/l. Zijn rijbewijs bleek al te zijn ingenomen wegens eerdere verkeersmisdrijven. Er is opnieuw een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken ex-vriend schopt ruit in

Den Helder, zondag 28maart 2010.

Vanmorgen rond 07.00 uur heeft de politie op de Meidoornstraat een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij een ruit had vernield van toegangsdeur van de hal van een etagewoning van een ex-vriendin. Hij zocht een slaapplek omdat hij door zijn nieuwe vriendin de deur was uitgezet. Ook zijn ex wilde hem niet binnen laten waarna hij boos werd en de onderste ruit van de deur intrapte. De man werd in de middag gehoord en daarna met een proces-verbaal wegens vernieling heengezonden.

Ruzie in bureau verder uitgevochten

Den Helder, zaterdag 27 maart 2010.

In de middag is een 16-jarige jongen uit Den Helder in het politiebureau aangehouden. Hij kreeg het voor de balie aan de stok met een 18-jarige jongen en zijn 22-jarige broer, eveneens uit Den Helder.

De 18-jarige jongen was eerder in de middag op het Nieuwland aangevallen door een paar jongens waar de 16-jarige jongen bij aanwezig was. Hij werd op zijn mond geslagen en liep een gescheurde lip op die met vijf hechtingen moest worden dichtgemaakt. Toen hij met zijn broer naar het politiebureau ging om aangifte te doen zag hij de 16-jarige voor de balie staan en ontstak hijzelf met zijn broer in woede. Het liep uit op een handgemeen. De baliemedewerkster waarschuwde agenten en die grepen in en hebben het drietal aangehouden. Ze zijn in de loop van de avond verhoord en daarna heengezonden. Het onderzoek naar de overige verdachten die betrokken waren bij de eerdere geweldpleging op het Nieuwland wordt voortgezet.

Beginnend bestuurder onder invloed rijdt lichtmast omver

Den Helder, zondag 28 maart 2010.

Vannacht rond 06.25 waren surveillerende agenten er op de Jan Verfailleweg getuige van dat een 19-jarige automobilist uit Den Helder de macht over zijn stuur verloor, de berm in reed en een lichtmast ramde. De man was onder invloed van drank en blies aan het bureau bijna drie maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder namelijk 265 ug/l (tot 90 toegestaan). Tegen de jongeman is een proces-verbaal opgemaakt.