Ingezonden persbericht


Persbericht

Zandvoort, 18 december 2009

Ook start to runners welkom bij

3e Runner's World Zandvoort Circuit Run 2010

De periode van goede voornemens komt er weer aan. En dat betekent vooral veel mensen die het nieuwe jaar aangrijpen om te beginnen met hardlopen. Speciaal voor deze groep én voor lopers die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben, wordt er op zondag 28 maart tijdens de Runner's World Zandvoort Circuit Run een 5 kilometer gehouden. Er is een Men's Circuit Run 5 km en een Ladies Circuit Run 5 km, naast de 12 kilometer. Het evenement wordt gehouden op het racecircuit van Zandvoort, het strand en in het centrum van de badplaats.

Het motto voor de start to runners is: rustig opbouwen. Train volgens een gedegen schema, loop niet teveel en niet te hard. Het tijdschrift Runner's World richt zich met de speciale uitgave Start to Run op deze groep. Ook kunnen beginnende lopers zich via de site www.rwcircuitrun.nl aanmelden voor een trainingsprogramma dat is ontworpen voor de MP3-Speler. Renate Wennemars spreekt je, tussen de liedjes door, toe tijdens de training en vertelt je wat te doen. Dit trainingsschema is specifiek gericht op de 5 of 12 kilometer van de Runner's World Zandvoort Circuit Run. Het is dan wel de bedoeling dat je meteen in het nieuwe jaar begint met de trainingsopbouw.

Wie het goede voornemen heeft om te gaan hardlopen heeft zo een duidelijk doel in het vooruitzicht. Het is uniek dat er speciaal voor mannen en voor vrouwen een aparte loop wordt georganiseerd over een afstand die voor beginnende lopers goed te overbruggen is.

Dat het evenement aan populariteit wint, blijkt uit het record aantal inschrijvingen tot op heden. Organisator Le Champion staat bekend om grootschalige sfeervolle evenementen, zoals de winterklassieker PWN Egmond Halve Marathon, de sfeervolle Dam tot Damloop en de grote internationale Marathon van Amsterdam. Sinds 2007 is daar de Runner's World Zandvoort Circuit Run bijgekomen. Dit jonge evenement kent geen deelnemerslimiet. Vorig jaar namen er 9.500 mensen deel. Voor kinderen is er de Kids Circuit Run 2,5 km, scholieren kunnen meedoen aan het Scholenkampioenschap 4,2 km en bedrijven kunnen die dag kiezen uit twee onderdelen: Grand Prix Estafette Marathon 10 x 4,2 km of voor een Businessloop 12 km.

Het racecircuit van Zandvoort staat centraal. Alle onderdelen starten in de Pitsstraat en finishen voor de eretribune. Deelnemers aan de 12 kilometer maken een lange lus via de duinen, het strand en het sfeervolle centrum van de badplaats om vervolgens terug te keren naar het circuit waar de finish zich voor de eretribune bevindt.

Voor meer informatie: www.rwcircuitrun.nl

Noot aan de redactie (