Ingezonden persbericht




Persbericht⤨⤨

Alkmaar, 8 maart 2010

Voorjaarsklassieker populair

Sterke groei deelnemersaantallen

3e Runner's World Zandvoort Circuit Run ⤨ ⤨

Hardlopend Nederland komt in groten getale af op de 3e Runner's World Zandvoort Circuit Run, die wordt gehouden op zondag 28 maart. Organisator Le Champion ziet een sterke groei ten opzichte van de vorige twee edities. Zondagnacht 7 maart klokslag 24.00 uur sloot de inschrijving voor deze voorjaarsklassieker, waarbij de teller tot 12.000 deelnemers reikte. Daaruit bleek de populariteit van het evenement: er schreven zich ruim 2.000 deelnemers meer in dan vorig jaar.

De onderdelen die op het programma van de Runner's World Zandvoort Circuit Run staan, trekken allerlei soorten lopers aan. Deelnemers met een lange adem schreven zich in voor de uitdagende 12 kilometer. Terwijl de lopers met minder kilometers in de benen, en de start to runners, zich vooral inschreven voor de Men's Circuit Run en de Ladies Circuit Run. Beide bestaan uit een kortere afstand, 5 kilometer, en zijn erg populair onder hardlopers. Samen met de Businessloop over 12 kilometer kan er voor deze onderdelen dus niet meer worden ingeschreven.

Voor het Scholenkampioenschap meldden zich inmiddels twintig scholen aan. Middelbare scholieren die nog mee willen doen aan dit laagdrempelige, goed toegankelijke zogenaamde kampioenschap kunnen zich nog tot en met woensdag 17 maart inschrijven via www.rwcircuitrun.nl. Een team bestaat uit 4 of 5 scholieren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Iedereen die de gymlessen volgt of aan sport doet, kan meedoen. Er wordt 4,2 kilometer gelopen op het racecircuit van Zandvoort.

Op de dag zelf, 28 maart, kunnen de jongste deelnemers zich nog aanmelden voor de Kids Circuit Run tussen 9.00 en 10.00 uur in de Runnerstent, Paddock 2, Circuitpark.

Deelnemers wordt gevraagd met de trein naar Zandvoort te komen. Het circuit ligt op loopafstand van het station. Bovendien zetten de Nederlandse Spoorwegen extra treinen in.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht