Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, DONDERDAG 11 MAART 2010

Datum: zondag 28 maart
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag

KAMERA KULTURA met Jonas Staal, Sanneke van Hassel, Bob Zadok Blok, Miet Walrop en Alan Purves

Elke laatste zondagmiddag van de maand ontvangt presentatrice Sanna Andréa-Dia een mix van internationale, nationale en specifiek Haagse gasten in het Nutshuis. Er is ruime aandacht voor wetenschap, maatschappij, politiek, kunst en cultuur. Vaste onderdelen zijn een muziekoptreden, een column en een preview van een actuele voorstelling die in of rond Den Haag te zien zal zijn.

Programma 28 maart

Interview met conceptueel kunstenaar Jonas Staal
Met controversiële projecten als de 'Geert Wilders Werken' (kleine altaartjes met foto's van Wilders) en de serie 'Autobom' (geplaatste autowrakken in het centrum van Rotterdam) raakte Jonas Staal landelijk in opspraak. Voor 'Broers en zusters', nu te zien in Rotterdam als onderdeel van het project 'Politiek Kunstbezit', struinde Staal verschillende Rotterdamse fractiekamers af op zoek naar kunstvoorwerpen die de partij-ideologie representeren.

Korte verhalenschrijver Sanneke van Hassel - interview en voordracht In De Balie in Amsterdam opent de schrijver van 16 t/m 18 april haar 'Hotel van Hassel': met een voorhoede van Europese schrijvers biedt zij inzicht in het hedendaagse Europese korte verhaal. In Kamera Kultura vertelt Sanneke over dit initiatief - en draagt zij voor uit eigen werk.

Gesprek met mediatechnoloog Bob Zadok Blok jr. over stimulatie van inspiratie Bob Zadok Blok jr. is docent Mediatechnologie aan de Hogeschool Leiden. In zijn promotieonderzoek richt hij zich op het stimuleren van creatieve vermogens van mensen, in het bijzonder informaticastudenten. Vaststaat dat er diverse technieken zijn om creativiteit te bevorderen. Welke methodes zijn dit, en belangrijker: hebben zij daadwerkelijk effect?

Preview van theatermaker Miet Warlop
De veranderde verhouding van objecten vormt het thema van 'Springville', het nieuwe stuk van de Vlaamse theatermaker Miet Warlop. Als preview van de voorstelling toont en bespreekt het jonge talent een compilatie van bijzondere beeldregistraties.

Optreden door Schotse 'squeekologist' Alan Purves
Al op jonge leeftijd weet Alan Purves het zeker: hij wordt drummer. Omdat hij zich geen drumstel kan veroorloven, grijpt de jonge Alan naar moeders breinaalden en plastic emmers. Die fantasie gebruikt de inmiddels gelauwerde jazzmuzikant tot op de dag van vandaag bij het in elkaar sleutelen van zijn eigen unieke 'speelgoedinstrumenten', waaruit hij de wonderbaarlijkste geluiden tovert. Kosmopolis Den Haag en Het Nutshuis
Kosmopolis Den Haag staat voor openheid en verscheidenheid door middel van kunst en cultuur en voor een levendig kunstklimaat dat een breed publiek bij de stad betrekt. In Het Nutshuis, gelegen in het hart van Den Haag, ontmoeten verschillende jonge kunstenaars het Haagse publiek.