Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Christiaan Kuitwaard: schilderijen
Sjoerd Janzen: werk op papier

Galerie Smarius/Steven Sterk
Gorredijk, 14 maart 2010

Zondag 28 maart opent Sytze Pruiksma, vernieuwende-klank-ontwikkelaar, met een muzikale intermezzo de expositie van Christiaan Kuitwaard en Sjoerd Janzen bij Galerie Smarius/Steven Sterk in Gorredijk. Tijdens het Frysk Festival eind 2008, verzorgde Sytze Pruiksma zijn eigen muzikale interpretatie van het landschap om hem heen door een combinatie van film en muziek.

De schilderijen van de in Friesland wonende en werkende kunstenaar Christiaan Kuitwaard (1965, Sneek) ademen dezelfde verstilde sfeer uit als het werk van de Italiaanse kunstenaar Giorgio Morandi. Kuitwaard: "Stillevens, interieurs en landschappen bieden mij een spoor om de zichtbare wereld in te delen. In mijn werk komen geen mensen voor, dat leidt te veel af."

Van de in 2006 overleden kunstenaar Sjoerd Janzen is een selectie van zijn werk op papier te zien. Sjoerd Janzen (1955) groeide op in het Friese Oosterbierum, waar zijn ouders een boerenbedrijf hadden. Hij schroomde niet om in één en hetzelfde werk oude Bijbelse thema's als 'Het Laatste Avondmaal' te combineren met meer hedendaagse onderwerpen als seksualiteit en geweld. In beide gevallen zijn immers universele emoties in het geding. Geloof, hoop, liefde, schoonheid en goddelijk licht bestaan naast vertwijfeling, angst, erotiek, agressie en duisternis.

Van beide kunstenaars is werk in de collectie van het nabijgelegen Museum Belvédère in Heerenveen opgenomen.

De expositie is tot en met zondag 2 mei 2010 bij Galerie Smarius/Steven Sterk, Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk te zien. De galerie is open van 13.00 tot 18.00 uur op donderdag tot en met zondag en op afspraak.

N O O T V O O R D E R E D A C T I E

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Smarius, galeriehouder, 06-10595904

Met vriendelijke groet,
Marcel Smarius, galeriehouder

Galerie Smarius/Steven Sterk

Hellingbaas 1 8401 JH Gorredijk
T 0561-499566, M 06-10595904

E info@galeriesmarius.nl, www.galeriesmarius.nl
Kunstkoopregeling (Mondriaanstichting)

Lid van NGA (Nederlandse Galerie Associatie)

Deelname Art Amsterdam 2010

De museale galerie is gehuisvest in het door Architectuurbureau Sluimer & Van Leeuwen ontworpen bedrijfspand en is de Nederlandse Bond van Architecten als gebouw 2009 genomineerd.