Ingezonden persbericht


Lieshout, 15 maart 2010


---

Ed Kowalczyk op tweedaags popfestival Bavaria Open Air

Voormalig frontman Live sluit eerste festivaldag af

Ed Kowalczyk speelt op zaterdag 28 augustus op Bavaria Open Air. Ed Kowalczyk was de leadzanger van de Amerikaanse rockband Live, bekend van wereldhits als 'Lightning Crashes', 'Selling the Drama', 'Overcome' en 'Dolphin's Cry'. Sinds de zomer van 2009 is hij bezig aan een solocarrière. In april van dit jaar verschijnt zijn solodebuut. Op Bavaria Open Air zal hij met zijn band zowel nieuw werk als de grote hits van Live spelen.

Bavaria Open Air vindt op zaterdag 28 en zondag 29 augustus plaats op het terrein van bierbrouwer Bavaria in Lieshout, nabij Helmond. Net als in 2009 wordt hier de zomervakantie afgesloten met een aantal grote nationale en internationale popacts.

Op zaterdag 28 augustus treden naast Ed Kowalcyk verder Miss Montreal, VanVelzen, K's Choice, The Scene, Golden Earring en Rowwen Hèze op. Op zondag 29 augustus staan in ieder geval Gerard van Maasakkers, JURK!, Clouseau, BZB en de Loco Loco Discoshow op het programma. Het festival wordt het hele weekend gepresenteerd door Frank Lammers. 's Zaterdags wordt het festival geopend door de winnaar van de regionale bandwedstrijd the Battle of PUL. Op zondag mag de lokale act Petazzie de spits afbijten.

De organisatie is nog in onderhandeling met een van de grootste artiesten van Nederland voor een show op Bavaria Open Air. Begin april verwacht men deze bekend te kunnen maken.

Momenteel loopt nog de speciale voorverkoopactie via Jumbo supermarkten, waarmee tickets voor de zaterdag, de zondag en combi-tickets voor respectievelijk ¤ 30,-, ¤ 25,- en ¤ 50,- kunnen nnen worden gekocht. Deze actie loopt nog tot en met 31 maart. Op 1 april start de reguliere voorverkoop, dan kosten de kaarten ¤ 45,- (zaterdag), ¤ 35,- (zondag) en en ¤ 70,- (combi). Op de festivalwebsite www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop te vinden.


---