RTL Group

ONM-Soapies op de zeepbaan van Wipeout

Bekende gezichten krijgen zondag 28 maart voor het eerst rake klappen in Wipeout; het daredevil programma van RTL 5. Onderweg Naar Morgen-acteurs Dirk Taat, Levi van Kempen en Gürkan Kucuksenturk hebben niks te verliezen als soapie en storten zich op de Argentijnse zeepbaan. Een van de soapies, Gürkan, ondervindt dit heel letterlijk als zijn oude blessure weer opspeelt: zijn arm schiet bij de eerste hindernis al uit de kom. In deze derde uitzending is te zien hoe de acteur koelbloedig en eigenhandig zijn rechterarm pakt en terug in de kom zet. Helaas stopt hiermee het Wipeout-avontuur voor Gürkan; gelukkig geldt dit niet voor zijn ONM-collegas.

Wipeout wordt gepresenteerd door Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten. Vanaf de zijlijn kijkt reporter Wytske Kenemans toe en voorziet zij de durfals voor wie het nét even te veel wordt, van de broodnodige peptalk.

Elke uitzending van Wipeout bestaat uit vier rondes. Na een eerste selectie gaan de twaalf kandidaten met de snelste tijd door naar ronde twee. Hier vinden zij, in tegenstelling tot vorig jaar, geen sweeper, maar de razendsnelle King of the Mountain. Balancerend op een paal proberen de kandidaten over een draaiende loopplank in het midden te komen. Niet heel makkelijk, aangezien in tegengestelde richting een grote schuifarm de deelnemers in het water probeert te vegen. De eerste zes die het midden weten te bereiken, hebben een plek verdiend in de derde ronde waar het duizelingwekkende Dizzy Dummies parcours al voor hen klaarligt. Voor slechts drie van de zes kandidaten is de finale weggelegd in de ultieme Wipeout Zone.

Uitzending RTL 5 zondag 28 maart tussen 20.30 en 22.00 uur. Herhaling zaterdag 3 april tussen 18.30 en 20.00 uur.

Website: rtl.nl/wipeout

---

Noot aan de redactie: Bijgesloten foto van links naar rechts Levi van Kempen, Gürkan Kucuksenturk en Dirk Taat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.