Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Te Gek' in Helmersbuurt

---

28 maart: festival `Oud-West Te Gek' in Helmersbuurt

Aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg in Oud-West

22 maart 2010

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wil stadsdeel Oud-West de geestelijke gezondheid onder de aandacht van bewoners brengen. Samen met de instellingen die mensen met psychische en psychosocale klachten helpen, wordt daarom het festival `Oud-West te Gek' georganiseerd. Dit speelt zich af in de Helmersbuurt op zondag 28 maart tussen 13.00 - 18.00 uur. Er is dan een informatiemarkt, optredens, drie exposities,een workshop en diverse kinderactiviteiten.

Yvonne Lammers, portefeuillehouder Zorg en Welzijn en wijkwethouder Helmersbuurt: "Met veel plezier organiseren we dit unieke evenement voor de tweede keer in Oud-West. Vorig jaar was het een groot succes. Ik ga er daarom vanuit dat er ook dit jaar weer veel bewoners naartoe zullen komen."

Programma

Er is een informatiemarkt met verschillende activiteiten in de Pesthuislaan. Bij de poort van het Wilhelminagasthuis is een podium voor optredens. Verder zijn er is drie exposities te zien: in het Noppesgebouw, bij WG-kunst en in de nieuwe BuurtEntree van Stadgenoot, Eerste Constantijn Huygensstraat 46. In de Eerste Helmersstraat 106 organiseert Multiloog een workshop. Kortom er is veel te zien en te doen.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen is er een zweefmolen, paard en wagen en zij kunnen zelf pizzabroodjes of gewone broodjes bakken.

Catering

De catering wordt verzorgd door centrum PS, Dagactiviteitencentrum Jacob van Lennepkade, Vriendendienst eetclub de Havelaar en Lioness Powerful women.

---