Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPORTIEVE ACTIVITEITEN IN SPORTIOM VOOR HET GOEDE DOEL OP ZONDAG 28 MAART

Libéma Runnersploeg en Sportiom zetten zich in voor Roparun

's-Hertogenbosch, dinsdag 23 maart 2010 -- Op zaterdag 22 mei 2010 gaat de 19e Roparun van start. Maar op zondag 28 maart worden er in Sportiom al verschillende activiteiten georganiseerd voor het goede doel dat aan deze 'run' is gekoppeld. De opbrengst van Roparun wordt volledig benut om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren.

De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer - de langste non-stop estafetteloop van de wereld - waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en daarmee geld ophalen voor mensen met kanker. Op 28 maart van 11.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers in Sportiom een steentje bijdragen aan het goede doel door mee te doen aan sportieve activiteiten, zowel in het zwembad als in de fitnessclub. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Men kan zich inschrijven in Sportiom. Kosten voor inschrijving zijn ¤ 5 p.p. , deze gaan volledig naar de projecten en initiatieven die gerealiseerd worden om het leven van kankerpatiënten te kunnen veraangenamen.

Libéma Runnersploeg
De Roparun is een initiatief dat door de Libéma Runnersploeg (een ploeg deelnemers vanuit leisure-concern Libéma, exploitant van Sportiom) een zeer warm hart wordt toegedragen. Door dit jaar mee te doen wordt er ook vanuit Libéma een stap gezet naar een directe bijdrage aan dit evenement. Het Roparunteam bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Meer informatie over de Roparun en sponsormogelijkheden is te vinden op www.roparunlibema.nl.