Politie Zaanstreek-waterland

Man aangehouden voor beroving

Purmerend, 28-03-2010 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Den Dolder aangehouden omdat hij geprobeerd had een 18-jarige Purmerender te beroven.

Rond 05.00 uur hoorden surveillerende agenten dat er op de Schapenmarkt in Purmerend zou worden gevochten. De agenten snelden ter plaatse, waar ze werden aangesproken door de Purmerender. Hij vertelde dat een man hem zojuist had geprobeerd te beroven van zijn mobieletelefoon. De beroving ontaarde in een vechtpartij. Een omstander bemoeide zich er mee waarop de verdachte eieren voor zijn geld koos en de benen nam. De agenten besloten de achtervolging in te zetten en konden de man uit Den Dolder in het Nassauplantsoen aanhouden. Het is niet de eerste keer dat deze verdachten met de politie in aanraking komt. Hij is ingesloten op het bureau waar hij wordt verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en in het bijzonder naar de man die zich met de beroving/vechtpartij bemoeide. Bent u deze man of heeft u andere informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen? Belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.