Politie Gelderland-Midden



---

Dronken Barnevelder aangehouden na ongeval op A30
Publicatiedatum: 28-3-2010 16:50:11

LUNTEREN - Een 28-jarige automobilist uit Barneveld is in de late avonduren van vrijdag 26 maart door de politie aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeval op de A30 bij Lunteren. De man bleek onder invloed van alcohol. Een 27-jarige automobiliste uit Elspeet moest voor controle vanwege mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis.

Omstreeks half twaalf wilde de Elspeetse via de linker rijstrook een vrachtwagen inhalen. Tijdens die manoeuvre kwam de Barnevelder achterop en botste tegen de auto van de vrouw. Als gevolg daarvan schoot de auto van de Barnevelder tegen de middengeleider. Gewaarschuwde agenten hielden de Barnevelder aan omdat hij naar alcohol rook. Bij een ademonderzoek bleek dat de man met een promillage van vier maal de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. De man is zijn rijbewijs kwijt. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de A30 tussen Ede en Lunteren enige tijd af.
(033716)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Edese automobilist op de vlucht na aanrijding

Publicatiedatum: 28-3-2010 16:49:18

EDE - De politie heeft zaterdagavond op de Parkweg in Ede een 26-jarige automobilist uit die stad aangehouden op verdenking van onder meer het doorrijden na een aanrijding. De man wordt ervan verdacht te zijn doorgereden nadat hij op de kruising van de Parkweg met de Willem Witsenlaan een verkeerspaal uit de grond zou hebben gereden. Een getuige waarschuwde de politie, die de Edenaar wist te traceren. De man zat in een café in de buurt en bleek aan het signalement te voldoen. De Edenaar bleek onder invloed van alcohol (560 ug/l, tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid). Ook bleek dat zijn rijbewijs eerder ongeldig was verklaard. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
(033949)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Edenaar aangehouden wegens huiselijk geweld

Publicatiedatum: 28-3-2010 16:48:24

EDE - De politie heeft zaterdagmiddag in een huis in de Edese wijk De Rietkampen de 45-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 45-jarige vrouw. Bij een ruzie in huis zou de Edenaar zijn vrouw hardhandig hebben geduwd, waardoor ze kwam te vallen en verwondingen opliep. Toen de man daarna wegging waarschuwde de vrouw de politie. Bij de komst van de agenten kwam ook de Edenaar weer thuis. Na het aanhoren van het relaas van de vrouw werd de man aangehouden.
(033876)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Beschonken koetsier aangehouden na kantelen wagen
Publicatiedatum: 28-3-2010 16:47:42

LUNTEREN - Op de Hessenweg in Lunteren heeft de politie zaterdagavond een 44-jarige Edenaar aangehouden omdat hij onder invloed een paard en wagen had bestuurd. Door nog onbekende oorzaak was de wagen gekanteld rond half acht en liepen hij en twee andere opzittenden verwondingen op. De twee ingespannen paarden gingen er vandoor maar konden door omstanders even verderop worden opgevangen. De Edenaar moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en werd daarna door de politie meegenomen voor verhoor. Van de man, die onder invloed van alcohol was, is een bloedproef afgenomen. De andere twee, die eveneens onder invloed van alcohol waren, bleken minder ernstig gewond. Tegen de Edenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.
(033972)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Trio op heterdaad betrapt bij diefstal

Publicatiedatum: 28-3-2010 16:47:00

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft zaterdagavond 27 maart drie mannen op heterdaad betrapt op diefstal van oud ijzer. Gewaarschuwde agenten zagen omstreeks kwart over negen na een melding van een verdachte situatie op de Nijverheidsweg een wagen met drie mannen rijden. In een aanhanger achter de auto bleek een hoeveelheid oud ijzer te liggen. Navraag bij een nabij legen bedrijf leerde dat het ijzer gestolen was. Daarop werden de vier inzittenden, twee mannen van 39 en 52 jaar uit Beneden Leeuwen en een 53-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De drie bekenden en zijn later vrijgelaten. De partij oud ijzer, met een gewicht van 900 kilo, is in beslag genomen. Tegen het trio is proces-verbaal opgemaakt. (033975)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Beschonken joyrider aangehouden

Publicatiedatum: 28-3-2010 16:46:09

OOSTERBEEK - In Oosterbeek heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de jongen rond half twee rijden over de Van Deventerweg. Bij het zien van de politiewagen ging hij er snel vandoor. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder in een bosperceel aan de Johannahoeveweg. Later bleek dat de Oosterbeker er zonder toestemming met de auto van zijn vader vandoor was gegaan. De jongen bleek niet alleen geen rijbewijs te hebben maar was voor een beginnende bestuurder flink onder invloed. Er werd een alcoholpromillage gemeten van zesenhalf keer de toegestane hoeveelheid. De vader van de Oosterbeker zag af van het doen van aangifte.
(033703)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Jonge Edenaar aangehouden op verdenking inbraak
Publicatiedatum: 28-3-2010 16:41:55

EDE - Een zestienjarige Edenaar is vrijdag 26 maart in de wijk Maandereng aangehouden op verdenking van een woninginbraak. De jongen werd door de bewoner van het huis zelf in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De buit, een gestolen armband, die de jongen droeg, werd hem noodlottig toen de jongen bij de woning liep. De bewoner, die eerder aangifte had gedaan van inbraak in zijn woning, zag de knaap achter zijn huis lopen. Toen hij informeerde wat hij daar te zoeken had viel hem de armband op. Daarop hield hij de jongen vast en waarschuwde de politie. De Edenaar is in verzekering gesteld. (033391)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Renkumer rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 28-3-2010 16:41:28

OOSTERBEEK - Een 62-jarige automobilist uit Renkum is zaterdagavond 27 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Het rijgedrag van de Renkumer viel surveillerende agenten op toen hij over de Utrechtseweg in Oosterbeek reed. Daarbij zou de man slingerend hebben gereden. Bij controle roken de agenten alcohol, waarop de man mee moest naar het politiebureau. Daarbij bleek dat de Renkumer met een alcoholpromillage van tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid had gereden.
(034001)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050