Ingezonden persbericht


Persbericht
Zandvoort, 28 maart 2010

3e Runner's World Zandvoort Circuit Run gewonnen

door Stefan van den Broek en Miranda Boonstra


- Weersomstandigheden maken voorjaarsklassieker heroïsch -

De 3e Runner's World Zandvoort Circuit Run, gehouden op zondagmiddag 28 maart, gaat de boeken in als een zeer zware loop. Het strand, waar een straffe zuidwesten wind waaide, deed vele lopers een tandje langzamer gaan. Uiteindelijk won de Belg Stefan van den Broek de 12 kilometer lange wedstrijd. Tweede werd de Nederlander Hugo van den Broek. Miranda Boonstra liep, op het afwisselende parcours in de badplaats, naar een mooie winst voor Nederland.

De Runner's World Zandvoort Circuit Run kenmerkt zich door een zwaar parcours. Een glooiend racecircuit, waarna gelopen wordt op het mulle strand en via de boulevard en het sfeervolle centrum weer terug naar het circuit. Een ander kenmerk van dit evenement is de interland tussen Nederland en België. Wederom hebben de Belgen de Nederlanders verslagen, waarna de stand na drie edities op 3-0 staat voor onze zuiderburen. Hugo van den Broek liep lange tijd samen met Stefan van den Broek, maar moest hem uiteindelijk na de strandopgang laten gaan. De Belg finishte in 37.16, de Noord-Hollander in 37.24.

Miranda Boonstra besloot afgelopen week deel te nemen in Zandvoort en toonde zich verheugd over zoveel entertainment en sfeer langs het parcours. Ze liep een mooie race en finishte in een snelle 42.15.

Het strand werd een loodzware opgave, zowel voor de toplopers als voor de duizenden recreatieve deelnemers. Ruim vier kilometer mul zand en een forse tegenwind zorgden voor een gevecht tegen de elementen, en dus na afloop voor mooie verhalen over een heroïsch optreden. Daarmee doet deze 3e Runner's World Zandvoort Circuit Run zijn bijnaam van voorjaarsklassieker eer aan. Ruim 12.000 hardlopers schreven zich in voor diverse afstanden. Niet eerder was het aantal inschrijvingen zo hoog, mede ook door de vele Businessteams, scholieren en kinderen die op het evenement afkwamen.

Deelnemers konden vooraf een bijdrage doen voor het goede doel. Rotary Zandvoort heeft in samenwerking met Le Champion ¤ 11.000 opgehaald voor het goede doel Spieren voor Spieren.

De burgemeester van Zandvoort, Niek Meijer, zag een grote verbondenheid tussen de dorpelingen en de lopers, vanwege de geweldige sfeer die er in het centrum heerste en beloofde nog meer entertainment de komende jaren.

Het tijdschrift Runner's World gaf aan opnieuw voor drie jaar nauw betrokken te willen zijn bij het evenement.

Uitslagen:

Mannen


1. Stefan van den Broek (BEL) 37.16


2. Hugo van den Broek (NED) 37.24


3. Koen Naert (BEL) 37.25

Vrouwen


1. Miranda Boonstra (NED) 42.15


2. Andrea Deelstra (NED) 42.29


3. Barbara Maveau (BEL) 43.01

Noot aan de redactie (