Ingezonden persbericht

Amsterdam, 28 maart 2010

Edgar Davids wint
Eenheid Is Kracht Kleuren Award 2010

Oud-voetbalinternational Edgar Davids heeft zaterdagavond de Eenheid Is Kracht Kleuren Award gewonnen voor zijn inzet bij projecten voor kansarme jongeren. In Amsterdam werden voor de zesde keer de Eenheid Is Kracht Awards uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Paul de Leeuw, Jurgen Raymann en Jesse Jackson Sr.

De Eenheid is Kracht Awards zijn een eerbetoon aan personen die zich hebben ingezet op het gebied van burgerrechten, gelijkheid en diversiteit. De toekenningen zin tot stand gekomen via een jongerenjury, die is samengesteld uit afgevaardigden van een groot aantal maatschappelijke organisaties, en door stemmen via het internet.

De Eenheid Is Kracht Actief Burgerschap Award is zaterdag toegekend aan Joost Nauta. Dit voor de manier waarop hij met zijn eigen handicap leerde omgaan en vervolgens andere gehandicapten steunde met de thuiszorgorganisatie Joost Zorgt en Bordercross Academy, een opleiding voor gehandicapten en chronisch zieken.

Pater Poels uit Tilburg verdiende de Gouden Zebra, een liftetime Achievement Award. Hij zet zich al sinds 1968 in voor minderbedeelden in de Brabantse stad. De internationale Anti-Discriminatie Award is toegekend aan de Amerikaanse vredesactiviste Linda Biehl. Biehl richtte, na de moord op haar dochter in Zuid Afrika, de Amy Biehl Foundation op. Deze organisatie werkt in de townships van Kaapstad om kinderen zelfstandig te maken en ze een kans te bieden op een beter bestaan.

De Eenheid Is Kracht Awards zijn een initiatief van Stichting Eenheid Is Kracht. Een organisatie die zich inzet voor een diverse en actieve maatschappij, en tegen discriminatie en racisme. De uitreiking va de Eenheid Is Kracht Awards zijn het jaarlijkse hoogtepunt van alle activiteiten.