AllAroundMe nu ook als iPhone App 29/03/2010 09:36

PR Newswire

LEIDEN, Nederland, March 29, 2010 /PRNewswire/ -- Mobzili introduceert AllAroundMe nu ook als applicatie voor de iPhone. Met AllAroundMe weet je meteen waar de beste film draait, wie er optreedt in het theater in de buurt en hoe je bij het restaurant van je keuze komt. De nieuwe iPhone-applicatie is vanaf 29 Maart in de iPhone App Store verkrijgbaar.

AllAroundMe combineert locatiegegevens met informatie over
uitgaansmogelijkheden rond de plek waar je bent. Die informatie is altijd actueel doordat Mobzili samenwerkt met partners als het Uitburo, Dinnersite, Belbios en OV9292. Onlangs zijn daar weer nieuwe partners bijgekomen, onder meer ClubJudge, On Stage en Parkeerlijn. Is er een concert in je buurt? Welke films die nu draaien krijgen de beste reviews? Waar zit de beste Chinees? AllAroundMe beantwoordt al die vragen.

Create A Day

Uniek aan AllAroundMe is dat de gebruiker de applicatie aan het werk kan zetten. Wil je 's middags een bepaalde film zien, om 18.00 uur Thais eten en 's avonds naar een cabaretvoorstelling, dan stelt de functie 'Create a Day' hiervoor een dagprogramma samen. Via Google Maps kun je zien welke bioscopen, restaurants en theaters in de buurt zijn, hoe je daar komt met de auto of het OV en waar je kunt parkeren. De applicatie onderscheidt zich door een compleet aanbod van de activiteiten die hier en nu plaatsvinden rond de locatie waar je bent. Wat je te zien krijgt, is afgestemd op je persoonlijke interesses: je eerder gemaakte keuzes en de voorkeuren die je zelf aangeeft (bijvoorbeeld Dance muziek, Japans eten). De navigatie is gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Nieuw platform

De toepassing is nu zo'n driekwart jaar op de markt voor mobiele telefoons met Windows Mobile en Symbian. "We hebben in die periode het aantal gebruikers zien groeien en we zien gebruikers ook vaak terugkomen", zegt Mobzili-oprichter Reza Ladchartabi. "AllAroundMe voorziet op verschillende momenten in verschillende behoeften. Op het ene moment bellen de gebruikers naar de locale taxi-nummers, op het andere moment vragen ze vooral informatie over uitgaan." Ladchartabi is blij met de snelle goedkeuring als iPhone App: "We boren daarmee een nieuwe gebruikersgroep aan. Het aantal iPhone-gebruikers groeit snel. Bovendien is het een groep die in technologie geïnteresseerd is, iPhone-bezitters doen echt veel met hun telefoon."

Toekomst

De volgende stap voor Mobzili is het ontwikkelen van AllAroundMe voor het Google-platform Android. Daarnaast staat het bedrijf op het punt de toepassing in andere Europese landen te introduceren. De komst van het Europese satellietsysteem Galileo in combinatie met de nieuwste chipsets
-naar verwachting in 2014- brengt weer nieuwe mogelijkheden, zegt Reza Ladchartabi: "De locatiebepaling wordt nog veel nauwkeuriger; we werken nu al aan nieuwe diensten die daar optimaal gebruik van maken."

Over Mobzili

Mobzili werkt onder de paraplu van de European Space Agency Business Incubator (ESA BI) aan het ontwikkelen van een platform voor locatiegebonden diensten. Via de 'Galileo Masters', waarin jonge bedrijven worden uitgedaagd nieuwe diensten te bedenken voor het Europese satellietsysteem Galileo, is het bedrijf toegetreden tot ESA BI. Het Mobzili-platform maakt locatiegebonden communicatie met doelgroepen mogelijk via de mobiele telefoon.

Noot voor de redactie -