Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 29-03-2010

Geslagen

AMERSFOORT- Op zondag werd een man aangehouden omdat hij agenten had geslagen. Omstreeks 12.30 uur kregen agenten de melding dat een man lag te slapen in een portiek aan de Liendertseweg. Door agenten werd de man weggestuurd. Hij werd echter boos en begon de agenten te slaan. De 51-jarige man uit Amersfoort werd naar de grond gebracht en bleef zich verzetten. De man werd vervolgens bespoten met peperspray en kon worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een agent raakte licht gewond.

Diefstal van beschoeiing

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze beschoeiing aan het stelen waren. Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat er hout gestolen zou worden. Agenten gingen ter plaatse aan de Schimmelpenninckkade en troffen de twee mannen van 21 en 48 uit Amersfoort aan. De mannen waren bezig nieuwe beschoeiing weg te halen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Parkeerboetes

LEUSDEN In de afgelopen weken heeft de politie weer extra gecontroleerd op parkeergedrag van automobilisten rondom de Hamershof. Weggebruikers ondervinden overlast door geparkeerde voertuigen buiten de parkeervakken. Dit is niet toegestaan en staat hier aangegeven op borden. Dit parkeergedrag leidt tot verkeersonveilige sitaties voor de diverse weggebruikers waaronder voetgangers, fietsers en hulpdiensten.

In de periode van 15 t/m 29 maart werden bijvoorbeeld 76 boetes uitgeschreven voor het parkeren buiten de vakken. Een aantal bekeuringen werden genoteerd uvoor het parkeren op laad/los plaatsen en op gehandicaptenparkeerplaatsten door personen zonder gehandicaptenpas.