Politie Utrecht
Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij ruiten van een sporthal hadden vernield.

Getuigen belden omstreeks 16.20 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens ruiten van een sportschool aan de Prof. H. Bavinckstraat hadden vernield. De getuigen gaven het signalement van de verdachten aan de politie door. Op de Mr. Talmastraat zagen agenten een jongen fietsen die volledig in het signalement past.

De 13-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden. Op weg naar het bureau gaf de jongen aan met wie hij samen was geweest. Op het bureau werd de tweede jongen gebeld, die zich later meldde. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een Haltstraf.

Inbreker aangehouden

UTRECHT In een school aan de Laan van Puntenburg heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij had ingebroken.

Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie een inbraak melding vanuit een school aan de Laan van Puntenburg. Ter plaatse troffen agenten een opengebroken deur aan de achterzijde van de school aan. Bij de deur stond een fiets met inbrekerswerktuigen. Een agent ging met een politiehond de school binnen op zoek naar de inbreker. Op een gegeven moment kwam een man in de school naar de agent lopen en zij direct tegen de agent u zoekt mij zeker. De agent hield de 30-jarige verdachte uit Utrecht aan. Op het bureau bleek dat de Utrechter als veelpleger te boek stond.