Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 maart 2010

Met ruim 1,46 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 62-jarige automobilist uit Losser raakte zondag 28 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmiddag 28 maart omstreeks 16.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Schipholtstraat in Enschede, een bestuurder van een auto, omdat deze geen gordel droeg. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 62-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,46 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010027344)

Zwaar dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Almelo

Een 39-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 28 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Zondag 28 maart omstreeks 19.15 uur omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Een 39-jarige automobilist had de macht over het stuur verloren en was tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. De politieagenten hadden het vermoeden dat de automobilist, een 39-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had. De man kon amper op de benen blijven staan. De 39-jarige voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 3,17 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010027374)

Rijbewijs ingevorderd na weigeren alcoholtest

Hengelo

Een 30-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 28 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 28 maart omstreeks 23.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Demmersweg in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 30-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010027416)

Automobiliste gewond na aanrijding Beuningen
Een 44-jarige automobiliste uit Denekamp raakte zondag 28 maart gewond na een aanrijding.

Zondagavond 28 maart omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Mekkelhorsterstraat in Beuningen. Een 18-jarige automobiliste uit Beuningen reed over de Mekkelhorsterstraat, gaande in de richting van de Oude Dijk. De 18-jarige ging voor een tegemoet komende automobilist met haar voertuig iets de berm in. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur en botste tegen de tegemoet komende automobiliste, een 44-jarige vrouw uit Denekamp. Door de aanrijding raakte de 44-jarige gewond, omdat zij vermoedelijk geen autogordel droeg. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010027366)

Twee crossmotoren en quad gestolen tijdens inbraak

Losser

Zondagmiddag 28 maart deed een eigenaar van een bedrijf aan een de Smitsbreeweg in Losser een vervelende ontdekking. Tussen zaterdagmiddag 27 maart en zondagmorgen 28 maart hebben inbrekers toegeslagen. Twee rood/witte cross-motoren van het merk Honda type CRF 450, een quad en diverse motorkleding waren ontvreemd. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of weten waar de motoren en de quad nu bevinden. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010027302)

Vrouw beroofd van haar tas, politie zoekt getuigen Enschede
Zondagavond 28 maart omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een beroving op de Haaksbergerstraat in Enschede. Een 19-jarige vrouw uit Enschede liep op de Haaksbergerstraat. Ter hoogte van de Veldkamppad werd de vrouw beroofd van haar tas door een onbekende man. De vrouw rende nog een stuk achter de dader aan, kwam ten val en raakte gewond. De dader had het volgende signalement: . De man had een lichtgetinte huidskleur, mogelijk Turks of Marokkaans uiterlijk . Hij droeg een zwarte jas Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010027391)

Controle 'restalcohol'

Nijverdal

Vijf bestuurders werden aangehouden omdat zij vanochtend (nog) onder invloed van alcohol verkeerden.

Politie Twente controleerde vanmorgen meer dan 500 bestuurders aan de Baron van Sternbachlaan, Joncheerelaan, Van den Bergsweg en de Almeloseweg in Nijverdal op het gebruik van alcohol. De controle begon om 6.00 uur en duurde tot 8.30 uur.

Nóg onder invloed!
De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol. Vijf bestuurders overschreden echter niet het strafbare limiet. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten. Tevens werden er processen-verbaal uitgeschreven voor: het niet dragen van een autogordel, het rijden zonder geldig rijbewijs, gladde banden, rijden door het rode verkeerslicht en diverse andere overtredingen. (2010027537)