Gemeente Veldhoven


Persbericht nummer: 2010.039

De pot is leeg!
Subsidieregeling duurzame energie volledig uitgeput

De gemeentelijke subsidiepot van 240.000 euro is leeg. De Veldhovense stimuleringsregeling voor duurzame energievoorzieningen is bijzonder populair gebleken. Voor 2011 is opnieuw geld gereserveerd in de gemeentelijke subsidiepot.

Vanaf december 2009, kort nadat de herziene subsidieregeling in werking trad, ontving gemeente Veldhoven al een flinke hoeveelheid aanvragen. Per maand werd ruim 30.000 euro uitgekeerd aan milieubewuste Veldhovenaren. Maar vanaf 1 maart dit jaar kwamen er extra veel aanvragen binnen. In totaal maakten 171 aanvragers van de regeling gebruik. Vaak troffen zij verschillende maatregelen aan hun woning.

In behandeling
Alle aanvragen die we t/m vrijdag 26 maart 15.00 uur ontvingen, zijn in behandeling genomen. Als deze aanvraag volledig en conform de voorwaarden zijn ingediend, kunnen de aanvragers nog rekenen op de subsidie. Alle aanvragen die na dit tijdstip nog binnenkomen kunnen dit jaar helaas niet meer worden gehonoreerd.

Stimulering Duurzame Energievoorzieningen
De gemeenteraad stelde in november 2009 een herziene subsidieregeling Stimulering Duurzame Energievoorzieningen vast. Was er voor de oude subsidieregeling nauwelijks belangstelling, de nieuwe regeling is erg populair. Dat blijkt wel uit het feit dat het gereserveerde bedrag voor 2010 inmiddels volledig is uitgekeerd. Voor 2011 is opnieuw geld gereserveerd in de gemeentelijke subsidiepot. Kijk voor meer informatie op www.veldhoven > wonen en leven > milieu > energie en klimaat.