Projectorganisatie Maasvlakte 2


Conferentie 'Maasvlakte 2: de feiten'

11-01-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Op dinsdag 30 maart 2010 presenteert het Havenbedrijf Rotterdam N.V. in de Van Nelle Fabriek een conferentie over de realisatie van een uniek nieuw stuk Nederland, Maasvlakte 2. Onder de titel `Maasvlakte 2: de feiten' komen alle aspecten van de uitbreiding van de Rotterdamse haven in één conferentie in de volle breedte aan bod.

Betrokkenen vertellen uitgebreid over hun ervaringen, dilemma's en leermomenten. Onder andere Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam N.V. en Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2, staan tijdens het congres stil bij de uitdagende facetten van dit megaproject. Ruud Lubbers, council-voorzitter van het Rotterdam Climate Initiative, is één van de gastsprekers.

Ronald Paul licht toe: "De opdracht die ik in 2004 kreeg, was simpel. Zoek een klant, zoek een aannemer, regel de vergunningen en zorg voor een behoorlijk rendement van het project. Dat het gemakkelijk zou zijn had ik natuurlijk niet verwacht. Met de complexiteit van besluitvorming in ons land moet je engelengeduld hebben als je iets wilt bereiken. Tijdens de conferentie vertellen wij uitgebreid over onze ervaringen, worden dilemma's en opgedane kennis gedeeld en is ruimte voor discussie. Ook vertegenwoordigers van belangenorganisaties, de aannemer en de toekomstige gebruikers van Maasvlakte 2 komen aan het woord en geven hun visie."

Vier thema's
Het programma van 'Maasvlakte 2: de feiten' bestaat uit een plenair gedeelte en vier parallelsessies. Er is gelegenheid voor vragen en discussie onder leiding van de dagvoorzitter, Jeroen Smit. De parallelsessies hebben de thema's 'Samen is beter', 'In balans', 'De business case' en 'Aanbesteding, contractbeheer en uitvoering'. Voor meer informatie over de inhoud van de verschillende sessies, kijk op www.MV2defeiten.nl.

Programma conferentie

09.30 - 12.00 uur
Plenair ochtendprogramma
onder leiding van dagvoorzitter
Jeroen Smit (auteur 'Het drama Ahold' en 'De Prooi') met sprekers:

* Ruud Lubbers, council-voorzitter Rotterdam Climate Initiative
* Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam: `Investeren'

* Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2: `Aanpakken'

12:00 - 13:00 uur
Lunch

13:00 - 16:00 uur
Parallelsessies
16:20 uur
Samenvatting door dagvoorzitter
17:00 - 18:00 uur
Netwerkborrel

Praktische informatie
De conferentie 'Maasvlakte 2: de feiten' is interessant voor iedereen die vanuit een opdrachtgevende, opdrachtnemende of adviserende rol betrokken is bij grote projecten. Iedereen die geïnteresseerd is om bij de conferentie aanwezig te zijn, kan zich aanmelden via www.MV2defeiten.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de conferentie. De bijdrage aan de kosten voor deze conferentie bedragen EUR 395,- per persoon, exclusief BTW.