Vooraankondiging presentatie: 'Op stap met oma.nl'

01/03/2010 15:44

Nationaal Ouderenfonds

Datum: 30 maart 2010

Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Locatie: Nutshuis

Adres: Riviervismarkt 5, Den Haag (naast Grote Kerk)


---

Geachte mevrouw / heer,

Bij deze delen wij u mede dat op dinsdag 30 maart a.s. in Den Haag het nieuwe landelijk project 'OP STAP MET OMA.NL' wordt gepresenteerd.

Met de website 'OP STAP MET OMA.NL' lanceert de stichting Welzijn Innovatiegroep Nederland, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een unieke formule waarmee de aandacht voor ouderen wordt vergroot en eenzaamheid in het gehele land wordt tegengegaan.

Het bijzondere van het project is dat vele verschillende groepen worden aangesproken en de website voor iedereen voordeel en plezier oplevert. De site richt zich op schoolgaande jongeren met de boodschap dat aandacht en zorg voor ouderen belangrijk, leuk, gezellig en eigenlijk heel normaal is, waarbij jongeren worden gestimuleerd met opa's, oma's en of andere ouderen activiteiten te ondernemen. De prikkel wordt gevormd door aantrekkelijke aanbiedingen die door bedrijven op de website worden geplaatst. Deze aanbiedingen kunnen op de website worden geprint en zijn alleen geldig als een jongere er samen met een oudere gebruik van maakt. Bedrijven die in de voorbereidingsfase zijn benaderd, doen massaal mee en bieden hoge kortingen en vermelden ludieke acties.

De belangrijkste reden dit project te ontwikkelen, komt voort uit de wetenschap dat de ouderenzorg op afzienbare termijn een probleem wordt vanwege het ontbreken van voldoende professionals en financiën om de huidige zorg te kunnen blijven handhaven. Daarnaast neemt eenzaamheid onder ouderen omvangrijk toe. Het Nationaal Ouderenfonds spreekt van circa 1 miljoen ouderen in Nederland die eenzaam zijn, waarvan 200.000 ouderen extreem eenzaam zijn, zij hebben slechts eens per vier weken een sociaal contact (zie o.a. www.ouderenfonds.nl).

De vele enthousiaste reacties die nu al worden ontvangen, wijzen erop dat met 'OP STAP MET OMA.NL' een stap wordt gezet naar een samenleving waarin aandacht voor elkaar weer vanzelfsprekend wordt. Om een beeld te verkrijgen, nodig ik u graag uit een kijkje te nemen op de website www.opstapmetoma.nl. die zojuist is opengesteld voor het plaatsen van bedrijfsaanbiedingen.

Wij nodigen u van harte uit de presentatie bij te wonen. U kunt zich aanmelden door een email te sturen met uw naam en adres naar info@opstapmetoma.nl, onder vermelding van 'aanmelding presentatie'. U ontvangt dan op korte termijn een officiële uitnodiging, waarin tevens het programma staat vermeld met gastsprekers zoals Peter de Wit (President Directeur Shell Nederland BV), Anja Machielse (Docent Sociale Wetenschappen Universiteit Utrecht) en Tony Bouman (jongerenambassadeur OP STAP MET OMA.NL).

Indien u nadere informatie wenst, kunt u contact opnemen met projectcoördinator Rangeeni Franssen, telefoon 070 - 311 54 54 of ondergetekende telefoon 06 - 223 17 510.

Hartelijke groet,

Namens bestuur, medewerkers en partners

Harry Wassenaar

Voorzitter

Stichting Welzijn Innovatiegroep Nederland

Westeinde 99

2512 GV Den Haag

Telefoon 070 - 311 54 54

Email info@opstapmetoma.nl

Website www.opstapmetoma.nl

Jan Romme

Directeur

Nationaal Ouderenfonds

Regulierenring 2c

3981 LB Bunnik

Telefoon 070 - 311 54 54

Email info@opstapmetoma.nl

Website www.opstapmetoma.nl

Stichting Welzijn Innovatiegroep

Heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van Nederlandse inwoners, met in het bijzonder de doelgroep kwetsbare jongeren en ouderen, gebaseerd op de uitgangspunten van een zorgzame samenleving.

De activiteiten van stichting bestaan uit:


- het doen van onderzoek naar maatschappelijk trends en veranderende behoeften


- het ontwikkelen en initiëren van activiteiten en projecten


- het uitdragen van de stichtingsvisie door middel van het geven van trainingen, colleges, gastlessen en

interviews, alsmede het uitgeven van brochures en het organiseren van bijeenkomsten


- het beheren van, alsmede het voeren van strategisch beleid voor ontwikkelde en participerende

projecten en stichtingen

Het Nationaal Ouderenfonds

Is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor kwetsbare ouderen in Nederland. Zij steunt ouderen die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten, gericht op het bestrijden van eenzaamheid en het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid.

Ouderen kunnen bijvoorbeeld mee met de BoodschappenPlusBus, samen met anderen boodschappen doen of een uitstapje maken. Voor velen heel normaal maar voor veel ouderen het enige moment in de week om eruit te zijn. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van deze ouderen.





http://www.opstapmetoma.nl