Wageningen Universiteit en Researchcentrum restaurant van de toekomst
FND-workshop in Restaurant van de Toekomst

30 mrt 2010

Onderdeel: Food and Biobased Research

Locatie: Restaurant van de Toekomst, Stippeneng 2, Wageningen Campus

Modelleren van textuur en smaakbeleving

Beter sturen op de wisselwerking tussen smaak, textuur en aroma in de ontwikkeling van producten met minder vet, zout of suiker.

Er zijn oplossingsrichtingen ontwikkeld door het Top Instituut Food & Nutrition (TIFN) waarmee u veel gerichter en dus sneller en goedkoper producten kunt herformuleren. Het is een zogenaamde âmultisensory aanpakâ om de gewenste textuur en smaak te verkrijgen. In de FND-workshop maakt u kennis met vijf modelsystemen waarmee ontwikkeling en herformulering voor belangrijke productgroepen gesimuleerd kan worden.

De gepresenteerde modelsystemen kunnen als basis dienen voor o.a.:
- Zuivelproducten

- Vleeswaren

- Vleesvervangers

- Sauzen

- Snacks

- Brood/banket

- Frisdranken

Programma
14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.30 uur: Aanvang programma

- Opening (Kees den Uijl, FND)

- Sneller ontwikkelen door gerichte aanpak (Harmen de Jongh, TIFN)
- Demonstratie van vijf modelsystemen (Guido Sala, TIFN)
- Van modelsysteem naar product (Anke Janssen, TIFN)
- Van product naar consument (Nico Heukels, Restaurant van de Toekomst)
16.40 uur: Afsluitende borrel

Met aandacht voor:

- Zoetbeleving

- Zoutbeleving

- Romigheid & smeerbaarheid

- Mondgevoel & smaakbeleving

Aanmelden
Aanmelden kan door dit formulier Â

NB De straatnaam en postcode van het Restaurant van de Toekomst zijn per 1 september 2009 veranderd. De oude straatnaam is Bornsesteeg 53, 6708 PD Wageningen. Locatie is niet veranderd.