Wageningen Universiteit en Researchcentrum
restaurant van de toekomst
FND-workshop in Restaurant van de Toekomst
30 mrt 2010
Onderdeel: Food and Biobased Research
Locatie: Restaurant van de Toekomst, Stippeneng 2, Wageningen Campus
Modelleren van textuur en smaakbeleving
Beter sturen op de wisselwerking tussen smaak, textuur en aroma in de
ontwikkeling van producten met minder vet, zout of suiker.
Er zijn oplossingsrichtingen ontwikkeld door het Top Instituut Food &
Nutrition (TIFN) waarmee u veel gerichter en dus sneller en goedkoper
producten kunt herformuleren. Het is een zogenaamde âmultisensory
aanpakâ om de gewenste textuur en smaak te verkrijgen. In de
FND-workshop maakt u kennis met vijf modelsystemen waarmee
ontwikkeling en herformulering voor belangrijke productgroepen
gesimuleerd kan worden.
De gepresenteerde modelsystemen kunnen als basis dienen voor o.a.:
- Zuivelproducten
- Vleeswaren
- Vleesvervangers
- Sauzen
- Snacks
- Brood/banket
- Frisdranken
Programma
14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.30 uur: Aanvang programma
- Opening (Kees den Uijl, FND)
- Sneller ontwikkelen door gerichte aanpak (Harmen de Jongh, TIFN)
- Demonstratie van vijf modelsystemen (Guido Sala, TIFN)
- Van modelsysteem naar product (Anke Janssen, TIFN)
- Van product naar consument (Nico Heukels, Restaurant van de
Toekomst)
16.40 uur: Afsluitende borrel
Met aandacht voor:
- Zoetbeleving
- Zoutbeleving
- Romigheid & smeerbaarheid
- Mondgevoel & smaakbeleving
Aanmelden
Aanmelden kan door dit formulier Â
NB De straatnaam en postcode van het Restaurant van de Toekomst zijn
per 1 september 2009 veranderd. De oude straatnaam is Bornsesteeg 53,
6708 PD Wageningen. Locatie is niet veranderd.