Gemeente Valkenswaard

Informatieavond planontwikkeling 'Luikerweg 1-19, Molenstraat 1-7'

Informatieavond planontwikkeling 'Luikerweg 1-19, Molenstraat 1-7'

Op dinsdag 30 maart 2010 organiseert de gemeente Valkenswaard voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond over de stand van zaken van de nieuwbouwontwikkeling aan de Luikerweg 1-19 en de Molenstraat 1-7.

Gebiedsvisie
Voor de locatie Luikerweg 1-19 en de Molenstraat 1-7 zijn al langere tijd plannen om het gebied tot ontwikkeling te brengen. Hiervoor heeft het college in 2008 de gebiedsvisie vastgesteld. Dit is de eerste basis geweest voor de verdere uitwerking van de plannen. Het plan gaat uit van appartementen, zorgwoningen en commerciële ruimten. De bebouwingsmassa's zijn nader uitgewerkt en zijn gereed om hiervoor de ruimtelijke procedure op te starten. Voordat het college van burgemeester en wethouders deze procedure gaat opstarten zal het plan eerst aan de gemeenteraad worden gepresenteerd. Ook wil ze u over deze plannen nader informeren.

Informatieavond
Daarom zal op 30 maart 2010 een informatieavond worden georganiseerd in de foyer en bar van de eerste verdieping in De Hofnar. Deze informatieavond heeft de opzet van een inloopavond. U kunt tussen 19.30 uur en 21.30 uur de plannen bekijken en hierover vragen stellen aan de projectleiders van de gemeente, de projectontwikkelaar, de stedenbouwkundige en de architect. Ook zullen in De Hofnar diverse panelen hangen die de situatie, het tuinplan, de sfeerbeelden van de plannen weergeven en zal er een 3D-presentatie zijn die een beeld geeft van de toekomstige bebouwing.

Opmerkingen
Indien u nog nadere opmerkingen over de plannen heeft, kunt u tijdens de informatieavond ook een formulier invullen waarbij u uw opmerkingen schriftelijk weer kunt geven. De terugkoppeling hiervan zal plaatsvinden via een verslag waarvoor u zich ook kunt opgeven.

Na de presentatie in de raad en de inloopavond zal bepaald worden op welke wijze de plannen uitgewerkt worden in een bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan zal de formele, wettelijke procedure doorlopen. Tijdens deze bestemmingsplanprocedure zijn er formele momenten waarbij de mogelijkheid bestaat om uw zienswijzen in te dienen.

Meer informatie
Voor vragen over de inloopavond, het plan of de procedure, kunt u contact opnemen met mevr. E. van den Boom op telefoonnummer 040-2083665 of per e-mail ebo@valkenswaard.nl.