Provincie Utrecht

Gratis cursus duurzaam tuinieren

15-3-2010 -

De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 30 maart, 6 en 13 april, weer een drie avonden durende cursus duurzaam tuinieren. Na het succes van vorig jaar kunnen nu alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een sier- en/of moestuin zich bij de provincie Utrecht aanmelden voor deze gratis cursus.

Onder begeleiding van een professionele docent leren deelnemers in drie verschillende cursusavonden de kneepjes van duurzaam tuinieren. Belangrijk, omdat blijkt dat er veel chemische middelen worden gebruikt in tuinen. Die middelen vormen een bedreiging voor het grondwater en de duurzame drinkwatervoorziening. Dit is slecht voor de gezondheid.

De cursus
Alternatieve bestrijdingsmiddelen, herkennen en bestrijden van ziekten en plagen en verschillende manieren van duurzame grondbewerking en nog veel meer komt aan bod in de cursus. De cursus is geschikt voor mensen die beginnen met tuinieren of meer gevorderd zijn. De locatie is op alle cursusavonden op locatie Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn.

Aanmelden
GeĂŻnteresseerde inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een tuin kunnen zich aanmelden via www.duurzameheuvelrug.nl of bellen naar de provincie Utrecht, tel. 030-2582665. U kunt ook direct mailen naar nelleke.van.der.veen@provincie-utrecht.nl. Er is beperkt plek voor de cursus dus snel aanmelden is gewenst.

Meer informatie
Meer informatie over duurzaam tuinieren vindt u op de website www.duurzameheuvelrug.nl

Meer informatie: Nelleke van der Veen, telefoon 030 - 258 2665