Gemeente Lopik

Invoering basisregistraties adressen en gebouwen

In de raadsvergadering van dinsdag 30 maart 2010 om 20.00 uur wordt het agendapunt 'Invoering basisregistraties adressen en gebouwen' besproken.

Het college stelt de raad voor het geraamde krediet van EUR 145.350 beschikbaar te stellen, waarmee het project basisregistraties adressen en gebouwen naar verwachting dit jaar kan worden afgerond. Dit overeenkomstig het Masterplan Gezamenlijke Invoering Basisregistraties Lopik-Montfoort-Oudewater, dat in september 2006 is vastgesteld.

Op 5 september 2006 heeft het college het Masterplan Gezamenlijke Invoering Basisregistraties Lopik-Montfoort-Oudewater inclusief financiële toelichting vastgesteld. Dit is op 26 september 2006 ter kennisname gebracht van de raad. Het Masterplan geeft inzicht in de werkzaamheden die moeten worden verricht om de gezamenlijke invoering van het stelsel van authentieke registraties, met name de basisregistraties adressen en gebouwen, tot stand te brengen.

Op 1 juni 2006 is de projectorganisatie gestart en op 1 april 2009 is begonnen met de inrichting van de beheerorganisatie, om de belangrijkste wettelijke consequenties, de landelijke invoering van het stelsel van authentieke registraties, vorm te kunnen geven. Veel van de werkzaamheden uit het Masterplan zijn uitgevoerd en geïmplementeerd in de organisatie. De opbouw van de basisregistraties adressen en gebouwen is bijna voltooid. De verwachting is dat dit jaar kan worden aangesloten op de Landelijke Voorziening, waarmee de invoering van deze registraties een feit is.

De financiële middelen die voor het jaar 2007 beschikbaar zijn gesteld, raken uitgeput. Voor het jaar 2010 en verder is het nodig gebruik te maken van het ge-raamde budget voor 2008 en 2009 van in totaal EUR 145.350. Dit bedrag is door de gemeenteraad geoormerkt in de reserve nader aan te wijzen doeleinden en kan hieraan worden onttrokken. Met dit laatste deel van het budget, zoals vastgesteld in het Masterplan, kan naar verwachting het project volledig worden afgerond.

Het college stelt de raad voor een krediet van EUR 145.350 beschikbaar te stellen en dit bedrag te ontrekken aan de reserve nader aan te wijzen doeleinden, overeenkomstig het Masterplan Gezamenlijke Invoering Basisregistraties Lopik-Montfoort-Oudewater.