Gemeente Zederik


Informatieavonden uitbreiding A27

Op 30 maart en 7 april houdt Rijkswaterstaat in Gorinchem en Raamsdonksveer informatieavonden over de plannen voor de uitbreiding van de A27 Lunetten-Hooipolder. Tijdens de avonden worden de onderzoeksresultaten van de eerste fase MER toegelicht.

Plaats en tijdstip

* dinsdag 30 maart - Gorinchem
Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10, Gorinchem van 18.00 uur tot 21.00 uur

* woensdag 7 april - Raamsdonksveer
Boelaars Zalencentrum, Keizersdijk 48, Raamsdonksveer van 18.00 uur tot 21.00 uur

Rijkswaterstaat wil de files op de A27 tussen Lunetten en Hooipolder aanpakken. Daartoe zijn in de eerste fase van de Milieu Effect Rapportage (MER) vier mogelijke oplossingen op hoofdlijnen onderzocht op hun effecten op de omgeving.

Mogelijke oplossingen
In de eerste fase MER zijn drie verbredingsalternatieven onderzocht, al dan niet met regionale verbindingen of scheiding van hoofd- en parallelrijbanen. Het vierde alternatief gaat uit van de bestaande A27 met een Hoge Snelweg in de vorm van een extra rijstrook in beide richtingen boven de huidige weg. Daarnaast is gekeken naar enkele varianten, zoals een brug of een tunnel bij Gorinchem en het volledig maken van knooppunt Everdingen.

Vervolgtraject
Vergezeld van een bestuurlijk en maatschappelijk advies uit de regio wordt de eerste fase MER-rapportage nu aangeboden aan de Ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM. Zij nemen vervolgens het besluit welke van de vier alternatieven gedetailleerd moet worden uitgewerkt in de tweede fase MER. Door het MER in twee fasen te knippen kan Rijkswaterstaat het onderzoek naar een geschikte oplossing sneller doorlopen.