Agentschap NL


De laatste fotonische innovaties 30 maart in Nieuwegein

De nieuwste technologische ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van o.a. optische glasvezels, optische sensoren, LED's en lasertechnieken zijn 30 maart te zien op het Fotonica Evenement in Nieuwegein.

Doel van deze dag is om een bijdrage te leveren aan de stimulering van fotonische innovaties met nieuwe kansen voor de industrie, de medische- en telecomsector en andere branches in Nederland. Tijdens dit evenement laten bedrijven aan de hand van demonstraties de meest actuele en technologische ontwikkelingen zien van bijvoorbeeld optische glasvezels, optische sensoren, LED's en lasertechnieken binnen een breed scala van toepassingsgebieden.

Programma
Het programma bestaat uit zeven onderdelen: Healthcare & Lifescience, Sustainability & Optical Sensing, Information & Communication Technology, Fundamental Research Photonics, Photonics in Daily Life en Industrial Photonics en Demonstration of Optical Design Software. Het Fotonica Evenement 2010 is gratis toegankelijk.

Organisatie
Fotonica Evenement 2010 wordt georganiseerd door Mikrocentrum en Photonics Cluster Netherlands in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en uitgevoerd door IOP Photonic Devices. Dit IOP (innovatiegericht onderzoeksprogramma) wordt uitgevoerd door NL Innovatie, onderdeel van Agentschap NL.

Fotonica Evemement 2010
IOP Photonic Devices