Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 30-03-2010

Bivakmutsen

NIEUWEGEIN Twee mannen werden in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Rond 03.25 uur belde een getuige 1-1-2 en meldde dat op de Raadstede twee mannen met bivakmutsen liepen en dat zij kennelijk op het inbrekerspad waren. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Aan de achterzijde van City Plaza zagen agenten de twee verdachten lopen. Zij gingen er bij het zien van de politie te voet vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en andere agenten sloten de verdachten vanaf de andere zijde in. De verdachten, Amsterdammers van 18 en 23 jaar, werden op het Nijpelsplantsoen aangehouden.

De verdachten hadden tijdens hun vlucht onder andere handschoenen en een bivakmuts weggegooid. Eén van de verdachten had een autosleutel bij zich. De bijbehorende auto troffen de agenten in de omgeving aan, die werd in beslag genomen. Bij een kledingwinkel bleek te zijn geprobeerd in te breken, maar dat was door de snelle melding van de getuige en de vroege komst van de politie nog niet gelukt. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond

IJSSELSTEIN Een vrouw raakte op maandag 29 maart gewond toen zij met haar fiets tegen een auto botste.

Rond 18.50 uur reed een 40-jarige vrouw uit IJsselstein vanuit een brandgang tussen geparkeerde autos door de rijbaan van de Talingweide op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit IJsselstein, die over de Talingweide in de richting van de Ganzenweide reed. De fietsster kwam op de motorkap terecht, raakte de voorruit en viel op de rijbaan. Zij werd met hoofdletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Aanrijding

HOUTEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op maandag 29 maart één van de bestuurders gewond.

Rond 18.20 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Culemborg over de Peppelkade. Zij verleende op de kruising met de Essenkade geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 31-jarige automobilist uit Houten, met een aanrijding tot gevolg. De Houtenaar kwam na de aanrijding tegen een boom tot stilstand. Hij is met nekletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Dubbele beknelling

VIANEN Bij een frontale aanrijding tussen twee autos raakten op maandag 29 maart beide bestuurders bekneld.

Rond 07.55 uur reed een 29-jarige automobilist uit Vianen over de Stuartweg, komende uit de richting van de Sportlaan en gaande in de richting van de Rijksweg A2. Volgens een getuigenverklaring haalde hij een bus in en reed daarbij over de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar kwam hem een 30-jarige automobilist uit Vianen tegemoet, met een frontale aanrijding tot gevolg. Beide automobilisten raakten bekneld en moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Zij werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Beide autos zijn voor nader onderzoek weggesleept en veiliggesteld.

Beroving

IJSSELSTEIN Een man werd aan het begin van de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart onder bedreiging beroofd.

Rond 00.10 uur liep een 24-jarige man uit IJsselstein over de Randdijk. Vlakbij de kruising met de Televisiebaan/Europalaan stopte plotseling een scooter voor hem. De bestuurder bedreigde hem met een mes en beroofde hem van onder andere zijn Iphone. Daarna ging de verdachte er op de scooter vandoor in de richting van Nieuwegein.

De verdachte is een blanke man van rond de 25 jaar, normaal postuur en ongeveer 1.80 meter. Hij droeg geheel zwarte kleding en had een capuchon over zijn hoofd. Hij reed op een zwarte scooter.

Aan getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.