Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gratis energieadvies aan huis

Begin dit jaar startte in deelgemeente IJsselmonde het project Energieservice aan huis. De gemeente Rotterdam helpt 20.000 Rotterdamse huishoudens met een laag inkomen het energieverbruik te verminderen en zo dus geld te besparen. De gemeente biedt naast een gratis energieadvies ook een gratis energiebox aan ter waarde van 45 euro.

De gemeente Rotterdam geeft met de energieservice een positieve impuls aan het milieu. En belangrijker; Rotterdamse huishoudens kunnen een besparing tot wel 150 euro per jaar bereiken!

Hoe werkt het?
Eind maart ontvangen huishoudens in deelgemeente IJsselmonde met een inkomen tot ongeveer 1500 euro netto per maand, een brief met aanmeldingskaart. Stichting Collusie voert de energieservice voor de gemeente uit. Na uw aanmelding komt op afspraak een energieadviseur bij u thuis op bezoek. Deze neemt de energiesituatie in uw huis door en geeft advies over hoe u het beste energie kan besparen. Ook ontvangt u een gratis energiebox met ondermeer spaarlampen en een koelkastthermometer. Door mee te doen, bespaart u geld en tegelijkertijd doet u iets goeds voor het milieu.

Meer informatie
Heeft u geen brief ontvangen maar denkt u dat u wel aan de voorwaarden voldoet? Dan kunt u zelf een aanvraag doen bij bureau Energieservice van Stichting Collusie. Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800 222200 (maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur) of door een brief te sturen naar Stichting Collusie, Antwoordnummer 70146, 3070 VB Rotterdam (postzegel niet nodig).

Tips
Nu al uw energiekosten verminderen?

1. Lucht uw huis maximaal 20 minuten per dag, vóórdat u uw verwarming aanzet.

2. Zet s nachts de verwarming uit of op maximaal 15o Celsius.
3. Was op 40o in plaats van op 60o.

4. Douche korter.

5. Gebruik een snelkookpan.