Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 30-03-2010

Vrouw mishandeld

MAARSSEN Agenten hielden op maandagavond 29 maart een man aan omdat hij zijn vriendin had mishandeld.

Rond 20.20 uur kreeg de politie twee meldingen dat er op een parkeerplaats in Duivenkamp een vechtpartij tussen twee automobilisten gaande was. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 23-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. Het bleek dat het tweetal bevriend was. Zij hadden op de parkeerplaats ruzie gekregen, waarbij hij haar kennelijk met haar hoofd door een portierruit had geslagen.

Het slachtoffer werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen en werd voor nader onderzoek naar haar huisarts verwezen. Agenten hielden de verdachte, de 23-jarige man, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal ter zake mishandeling opgemaakt.

Veel spullen, geen geld

MONTFOORT Twee winkeldieven wilden er op maandag 29 maart met een hoeveelheid tandpasta, opzettandenborstels en scheermesjes vandoor gaan.

Rond 13.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Boslaan dat twee mannen hun winkelmandjes volladen met een behoorlijke hoeveelheid tandpasta, opzettandenborstels en scheermesjes. Hij vertrouwde het niet, sprak de mannen aan en waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de mannen voor 765 euro aan spullen in de mandjes hadden geladen, terwijl zij in het geheel geen geld of bankpasjes bij zich hadden. Agenten hielden het tweetal, mannen van 21en 24 jaar uit Litouwen, aan en brachten hen over naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.