Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 30-03-2010

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond maandagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond.

Een 21-jarige bestuurder uit Utrecht reed omstreeks 17.05 uur met zijn auto over de Catharijnesingel. Ter hoogte van de Holststraat reed de automobilist door het rode verkeerslicht. Op dat moment stak een 30-jarige man uit Utrecht met zijn fiets de weg over. De bestuurde zag geen kans meer de fietser te ontwijken en botste tegen de fietser aan. Hierdoor vloog het slachtoffer door de lucht en kwam op het wegdek terecht. De 21-jarige bestuurder reed na de aanrijding door.

Naar aanleiding van verklaringen van getuigen en een kentekenplaat, die op de plaats van het ongeval was achtergebleven, konden agenten niet veel later de 21-jarige Utrechter aanhouden. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel opgenomen in het UMC in Utrecht. De verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding.

Man aangehouden voor wapenbezit

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij in bezit was van een wapen en bedreigingen had geuit.

Rond 19.40 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongens ter hoogte van de Nigerdreef bedreigd was door een man. De bedreiging zou met een vuurwapen gebeurd zijn. Ter plaatse troffen agenten een aantal personen aan die wisten wie de verdachte was. Aan de hand van de verklaringen ging de politie naar een adres aan de Tigrisddreef. Hier werd door een 70-jarige man uit Utrecht de deur geopend. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. In het huis van de verdachte werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmorgen vond op de Croeselaan een aanrijding tussen een stadsbus en een voetganger plaats.

Een 38-jarige buschauffeur reed omstreeks 08.20 uur over de Croeselaan. Aan de kant van het trottoir stond een man. De chauffeur dacht in eerste instantie dat de man wilde oversteken en minderde vaart. Op het moment dat de bus passeerde, stak de man toch over en kwam tegen de voorruit van de bus terecht. Hierdoor viel hij hard op de grond. Het 48-jarige slachtoffer uit Utrecht werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de aanrijding.

Aangehouden voor handel in drugs

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man en vrouw aangehouden omdat zij verdacht worden van de handel in verdovende middelen.

Getuigen belden omstreeks 21.25 uur naar de politie omdat men zag dat een man op de Wittevrouwenstraat samen met een vrouw vermoedelijk aan het handelen was in verdovende middelen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man en vrouw op de Voorstraat lopen. Bij het zien van de politie zette de man het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de

21-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij probeerde de drugs snel in te slikken. De vrouw (gegevens onbekend) wilde de aanhouding voorkomen en werd ook aangehouden.