Politie Groningen

Dinsdag 30 maart 2010

Provincie Groningen, 30-03-2010

Vernielzuchtige man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op het Schuitendiep in Groningen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Een getuige wees de Stadjer aan als degene die een regenpijp en een schutting van een café had vernield. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten in een cel in een cellencomplex in Groningen. De man wordt ook verdacht van het vernielen van een hekje op de Steentilbrug. Hij wordt vandaag gehoord over de vernielingen.

Minderjarige springt na diefstal in het water

APPINGEDAM De politie heeft maandagmiddag op de Ossedrift in Appingedam twee 14-jarige jongens uit Appingedam en Delfzijl aangehouden voor winkeldiefstal. Beide minderjarigen werden door winkelpersoneel betrapt op het stelen van een blikje Red Bull. De Damster jongen zette het op een lopen en sprong uit angst in het water. Kennelijk vond hij het water te koud, want de jongen zwom snel terug naar de kant. Ook de andere jongen had het op een lopen gezet. Hij werd door winkelpersoneel ingerekend. Tijdens de achtervolging viel een personeelslid. Hierbij raakte zijn broek beschadigd. Beide minderjarigen bekenden tijdens het verhoor ongeveer twintig winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Beiden werden na verhoor aan hun ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens bekennen plegen serie kleine branden

DELFZIJL De politie heeft maandagmiddag op de Welhaak in Delfzijl een 14-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden voor brandstichting. De minderjarige werd op aanwijzing van een getuige op de Welhaak aangehouden, nadat op het Zwet een rietkraag in brand was gestoken. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierbij kwam ook de naam van een 15-jarige jongen uit Delfzijl naar voren. Deze verdachte werd vanaf zijn woonadres meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de verhoren werden twaalf kleine branden opgebiecht. Zo werd in de wijk Tuikwerd op meerdere plekken riet in brand gestoken. Op de Weg naar den Dam stak men een kledingcontainer in brand. Verder werd een soort rietkraag bij de dijk aan de Kustweg in Delfzijl Noord in brand gestoken. Ten slotte stak men in het plaatsje Biessum op meerdere plekken riet in brand. Het duo gaf aan dat zij de branden vanwege de kick en de spanning hebben gesticht. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar de brandstichtingen is nog niet afgerond.

Te zwaar beladen afvaltransport

LEEK Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Menaldumadeel is maandagochtend beboet. De man reed met een vrachtwagencombinatie over de A7 bij Leek. Bij controle bleek de combinatie ruim 26% te zwaar beladen te zijn (64580 kg). Hiervoor is een bekeuring uitgeschreven. Ook de begeleidingsbrief was niet correct ingevuld. Hier heeft de chauffeur een waarschuwing voor gekregen.

Aanhouding voor bezit harddrugs

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was in de Oosterhamrikkade betrokken bij een schermutseling tussen meerdere personen. De gealarmeerde politie controleerde de man op aanwezigheid van drugs. In eerste instantie probeerde de verdachte te ontkomen, maar hij kon door de politie worden achterhaald. Hij bleek in het bezit van ruim 10 gram cocaïne. Hierop is hij aangehouden. De drugs is in beslag genomen. De Stadjer kon na verhoor het bureau verlaten.

Fietsster gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 22-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Florakade en wilde linksaf slaan. Juist op dat moment werd zij links ingehaald door een 19-jarige bromfietser uit Uithuizen. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met pijn aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Toch weer rijden na ingevorderd rijbewijs

STADSKANAAL De politie heeft maandagavond een 29-jarige automobiliste uit Stadskanaal aangehouden. In eerste instantie werd de vrouw op de Belgielaan gecontroleerd, vanwege een kapot achterlicht. De vrouw bleek echter nog een aantal boetes open te hebben staan. Aangezien zij deze niet kon of niet wilde betalen, werd haar rijbewijs ingenomen. Ze moest de auto laten staan en lopend haar weg vervolgen. Later op de avond zagen agenten de vrouw op de Atlantislaan rijden. Hierop is zij aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Haar auto is in beslag genomen. De vrouw mocht het politiebureau na verhoor verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Ladder dieven aangehouden

GRONINGEN Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (19 en 22 jaar) zijn maandagnacht aangehouden. Een getuige had gezien dat het tweetal aan de Timpweg een ladder van een geparkeerde bedrijfsauto had weggenomen en er met een auto vandoor waren gegaan. Op basis van het signalement en de gegevens van de auto kon de politie de mannen op het Damsterdiep aanhouden. De ladder is in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden na mishandeling

GRONINGEN Een 28-jarige man uit Groningen is maandagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 30-jarige ex-vriendin. De man was bij de vrouw aan de deur gekomen, waarna een woordenwisseling ontstond. Hierbij is de vrouw in het gezicht geslagen. Zij liep hierbij onder anderen verwondingen aan haar lip op. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Man beroofd van telefoon

GRONINGEN Een 20-jarige Stadjer is in de nacht van maandag op dinsdag beroofd in de Naberpassage in zijn woonplaats. De man werd rond 1.30 uur aangesproken door een negroïde man. Hij werd bedreigd en moest zijn mobiele telefoon afstaan. Daarna ging de negroïde man er vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 31 maart, controleert de politie op de volgende plaatsen op snelheid:

* N366 Stadskanaal - Ter Apel

* N33 Midden (A7-Appingedam)

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 29 maart op diverse plaatsen op snelheid.
* Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 3105, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 898, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.